Hartenkreet Hagestein blijft bezorgd

vianen/hagestein • Het mag niet zo zijn dat door de komst van het nieuwe dorp Hoef en Haag de leefbaarheid uit Hagestein wordt gezogen. Dat betoogde Barbara Cozijnsen vorige week dinsdag tijdens een forumavond van de gemeenteraad.

De raad moet op dinsdag 7 februari een besluit nemen over een onderzoek naar de nieuwe locatie voor de Meester Vosschool.

Een groep Hagesteiners -onder de noemer Hartenkreet Hagestein- vindt dat de nieuwe school moet komen op een locatie tussen de beide dorpen in. Dat wil zeggen bij de Kasteelplaats. Als er twee scholen zouden komen in Hoef en Haag -ook scholenbestuur Fluenta heeft belangstelling- dan moeten beide scholen in één locatie komen. Concreet: "Een groot kindercentrum waar ook de peuterspeelzaal en de voor- en naschoolse opvang kan plaatsvinden."

Brink

Het college wil de school -of meerdere scholen- juist midden in het centrum (de brink) van Hoef en Haag situeren. Op die manier kunnen immers meerdere functies worden gecombineerd.

De bewoners van Hagestein zijn bezorgd dat het locatiebesluit eigenlijk bij voorbaat al vaststaat. "Is het onderzoek alleen bedoeld om u een alibi te geven en wordt er naar een onderzoeksresultaat toe geredeneerd? Onderzoeken we locaties waarvan we op voorhand al weten dat deze niet mogelijk zijn. Of komen alle alternatieven echt aan bod?"

Een onderzoek dat 150.000 euro mag gaan kosten moet volgens Cozijnsen antwoord geven op alle vragen en mag volgens haar zeker niet voorgekookt zijn. "Hoe objectief is dit onderzoek? Wat zijn de onderzoeksvragen precies?"