• Bloemen voor de eerste bewoners.
• Bloemen voor de eerste bewoners. Foto: Dick Aanen

Eerste bewoners naar Hoef en Haag

hoef en haag • In deelplan Het Dorpshart in het nieuwe Viaanse dorp Hoef en Haag werden vorige week dinsdag de eerste woningen opgeleverd. Het jonge stel Van der Linden kreeg uit handen van een medewerker van aannemer BAM de allereerste sleutel overhandigd.

In dezelfde week was ook de oplevering bij Jeroen en Evelien Tishauser, de buren. "We komen uit Breda en hebben heel bewust gekozen voor een woning in Hoef en Haag", zegt Evelien. "Jeroen werkt in Vianen en ikzelf in Utrecht. Hoef en Haag ligt heerlijk centraal, dicht bij de snelweg en op nog geen twee kilometer van het centrum van Vianen." Jeroen en Evelien hebben een kleintje van anderhalf jaar. "Het is heerlijk om in een nieuwe wijk te komen wonen met andere jonge gezinnen." Dat het de eerste maanden misschien nog wat kaal is in de nieuwe wijk nemen ze graag op de koop toe. "De bouw is heel goed gegaan. We konden met onze wensen altijd terecht bij BAM."

De bouw van de eerste 37 woningen in het Dorpshart van Hoef en Haag is volledig volgens schema verlopen. Binnenkort volgt de oplevering van 44 huurwoningen van LEKSTEDEwonen. Later dit jaar worden nog eens 29 koopwoningen opgeleverd.

Deelplan Het Lint

Vrijdag startte Hoef en Haag CV (een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar BPD en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM) ook met de bouw van 71 woningen in deelplan het Lint. Wethouder André Landwehr van de gemeente Vianen heeft samen met de toekomstige bewoners van deze nieuwe wijk de officiële handeling verricht. In het bijzijn van mensen die bij het project zijn betrokken en overige belangstellenden, legden zij de eerste funderingsbalk met elkaar.

Na het officiële moment gevierd te hebben op de bouwplaats, konden de nieuwe buren met elkaar verder kennismaken bij Stal Bosgoed. Het project De Hoffelijkheid bestaat uit twee fases van 59 en 12 woningen. Tevens waren de toekomstige bewoners van de 17 vrije kavels aan de Hoeveweg uitgenodigd.

Geweldig dorp

Voor André Landwehr was het een echte mijlpaal: "Hoef en Haag (Vianen) heeft alles wat een mens zich kan wensen. Hoef en Haag wordt een geweldig dorp dat naast de randstedelijke ligging een heerlijke rustige, groene en waterrijke omgeving biedt. In Hoef en Haag en Vianen voel je je gelijk thuis. De stad en de voorzieningen blijven dichtbij. Welkom in onze gemeente."

Raymond Stapel, projectmanager bij Hoef en Haag CV: "Met de bouw van deze 71 woningen is het begin van een mooie reeks in Het Lint aangebroken. We verwachten dat Hoef en Haag aan het einde van het jaar zo'n 400 nieuwe bewoners heeft." De planning is dat tot het jaar 2030 in Hoef en Haag circa 1.800 woningen gerealiseerd.