Voedselbank wint duizend euro

vianen • Voedselbank Vianen ontvangt een sponsorcheque van duizend euro van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Vianen steunden het goede doel door afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren op de gemeentelijke milieustraat. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van e-waste.

Inwoners konden punten scoren voor het lokale goede doel door in 325 gemeenten e-waste in te leveren op hun milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van duizend euro voor het gekozen lokale goede doel. Gemeente Vianen hoort dus bij de top 25. De eindstand van alle gemeenten staat op de website. Vanaf Koningsdag start een nieuwe ronde.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle verklaart: "Het doel van onze actie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Door de actie te koppelen aan een lokaal goed doel, brengen we de sociale en circulaire economie samen."

De gemeente werkt al jaren met Wecycle samen. Wecycle laat de ingeleverde kleine apparaten voor bijna tachtig procent recyclen, spaarlampen zelfs voor negentig procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO² vermeden.


Wecycle is de enige non-profitorganisatie in Nederland die de inzameling en recycling van e-waste regelt.


q wecycle.nl/inleveren