• De Reigernarren met de burgemeester.
• De Reigernarren met de burgemeester. Foto: Nico van Ganzewinkel

Viaanse Noot voor De Reigernarren

vianen • Carnavalsvereniging De Reigernarren heeft vrijdag uit handen van burgemeester Wim Groeneweg de Viaanse noot ontvangen. Dat gebeurde tijdens een goed bezochte nieuwjaarsreceptie.

In november 2016 maakte het bestuur van de Viaanse carnavalsvereniging De Reigernarren bekend na 39 jaar te stoppen. De belangrijkste oorzaak is het teruglopend aantal leden. Zo'n 25 jaar geleden nam het huidige bestuur het stokje over. Voorzitter Wilbert Kraaijkamp, penningmeester Robert Vos, secretaris Peter Lucassen en algemeen bestuursleden Sander Regter en Joyce Vos hebben aangegeven nog wel bij andere vereniging op bezoek te blijven gaan. De afgelopen jaren organiseerde de vereniging optochten met zelfgebouwde praalwagens, carnavalsfeesten voor senioren in verzorgingshuis Batenstein, carnavalsfeesten voor kinderen, Prinsenballen, Nonnevottenballen en de Blaoserie 2000. Ook bezocht het bestuur van de vereniging vaak bevriende carnavalsverenigingen.

Een jaarlijks hoogtepunt was ook de sleuteloverdracht door de burgemeester van Vianen. Burgemeester Wim Groeneweg leerde de bindende factor van een carnavalsvereniging kennen tijdens zijn wethouderschap in Woerden. "In Vianen heb ik altijd met veel genoegen de sleuteloverdracht gedaan. Ik dank jullie voor het plezier en de ontspanning die jullie veel Vianezen hebben bezorgd. Ook voor bewoners van Hof van Batenstein verzorgden jullie elk jaar weer een gezellige middag. Ik wil jullie daarvoor hartelijk danken."

Groeneweg reikte de prijs voor de gezelligste binnenstadstraat tijdens de kerstdagen uit aan de bewoners van de Brederodestraat