• Robbert Geuze won vrij makkelijk van Joost Greve.
• Robbert Geuze won vrij makkelijk van Joost Greve. Foto: Peter Verbeek

Het Fust naar volgende bekerronde

vianen • De laatste biljartwedstrijd van dit jaar was de lokale derby tussen Vianen 3 en Het Fust. In het duel uit de eerste bekerronde driebanden ging de winst met 24-30 naar Het Fust.

Driebanden is een discipline die niet erg in trek is. In de Woerdense bond zijn slechts 23 teams actief. In de reguliere competitie spelen Vianen 3 en het Fust in dezelfde poule. Het eerstgenoemde team staat halverwege de competitie met 43 punten op de derde plaats, terwijl Het Fust, dat het onderlinge duel met 3-4 won, met 23 punten hekkensluiter is.

In de openingspartij hielden Joost Greven (24) en Robbert Geuze elkaar aanvankelijk in evenwicht. Greven liet daarna te vaak makkelijke aanvangspatronen achter terwijl hij in de eigen uitvoering niet erg gelukkig was.

De degelijk spelende Geuze profiteerde optimaal en won in 36 beurten (11-22): 4-12.

Lange adem

Aansluitend lieten Cora van den Eijnden (19) en Niek Schermer zien waarom driebanden een spelsoort is die gebaseerd is op lange adem. Schermer zag een 5-10 voorsprong in rook opgaan door een serie van 5 caramboles van zijn opponent: 10-10 na 35 beurten. Het bleef een partij waarin de punten gesprokkeld moesten worden, en pas na 73 beurten viel het doek voor Van den Eijnden (17-19): 8-12.

Met een tussenstand van 12-24 hoefde Bert Vroege (16) slechts 2 caramboles te maken om zijn team in de volgende ronde te brengen. In de achtste beurt was het zo ver, maar de zege ging in 48 beurten naar Hans Baars (12-11): 12-6. Eindstand: 24-30.