Motie voor lijn 196

regio • De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft dinsdag unaniem ingestemd met een motie van de PvdA om aan de provincie Zuid-Holland het ongenoegen over te brengen over de verslechtering van het openbaar vervoer in het westelijk deel van de gemeente.

In de motie, die ook door ChristenUnie, SGP en Gemeente Belang Schoonhoven was ondertekend, spreekt de raad zijn ongenoegen uit over het feit dat de gemeente noch de inwoners van Ouderkerk aan den IJssel, Lageweg en Gouderak tijdig zijn geïnformeerd over het wegvallen in de avonduren van buslijn 196 tussen Gouda en Capelsebrug.
De raad wil dat het college, mocht een tussentijdse aanpassing van de nieuwe dienstregeling niet mogelijk zijn, onderzoekt hoe de dienstverlening van belbus 596 kan worden geoptimaliseerd. Deze belbus is door Arriva gepresenteerd als redelijk alternatief. De bus rijdt na 19.00 uur nog twee keer, maar moet wel minimaal een uur van tevoren worden gereserveerd.
Wethouder Pieter Neven beloofde dit nogmaals met Arriva te gaan bespreken, maar hij tekende er wel bij aan dat er gemiddeld niet meer dan twee reizigers gebruikmaken van een avondbus. "Dat is de realiteit, daar moeten we ook eerlijk over zijn."


Kerstshow in de Westerweeren

bergambacht • In zorgcentrum de Westerweeren wordt er veel aandacht besteed aan de versiering voor Kerst. Veel bewoners kunnen niet meer naar een Kerstshow in een tuincentrum, dus werd een eigen kerstshow gemaakt. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te komen nemen.


In het zonnetje

regio • Nico van Schie van Zonnebloem-afdeling Lek en IJssel heeft woensdagavond tijdens de vrijwilligersvergadering in de pastorie van de St.Victorkerk te Benschop twee jubilarissen gehuldigd. Ali Pardoel ontving een gouden speld voor haar inzet gedurende 25 jaar als vrijwilliger van de Zonnebloem-afdeling. Vervolgens werd Bets Bos gehuldigd met een zilveren speld voor 10 jaar inzet. Beiden kregen een oorkonde, een beeldje en bloemen.


Kerst-klaverjassen

schoonhoven • In café Holle Bolle Gijs kan op 26 december worden deelgenomen aan het kerstklaverjassen. Aanvang 13.30 uur, inschrijven kost 10 euro (inc. koffie en snacks). Tussen de ronden door draait het Rad van Avontuur met diverse prijzen. Aanmelden via 06-22157592/06-24980944).


Uitslag klaverjassen

schoonhoven • Klaverjasclub Schoonhoven heeft donderdag in het Argentogebouw het kaartseizoen afgesloten. Tijdens deze feestavond werd Bas Murk gekroond tot winnaar van het jaar 2017. Hans Spek werd tweede; derde werd Gerrit Ipenburg.


Serious lettering

regio • Studio Suikerzoet organiseert in Gorinchem en Schoonhoven voor het goede doel de mini-workshops 'This is Serious Unicorn Lettering'. De workshops, op vrijdag 22 december tussen 14.00 en 17:00 bij De Werkbank in Schoonhoven, duren 45 minuten en kosten minimaal 5 euro. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij De Werkbank of via de bibliotheek.