Ammerstol op dreef

ammerstol • Ammerstol toont zich een waardige tegenstander in de vierde klasse. Hoewel de club met kunst- en vliegwerk een representatief elftal op de been kreeg, zijn de rood-witten inmiddels een behoorlijke kluif voor clubs met meer ambitie. Ook FC IJsselmonde, nummer twee op de ranglijst, kreeg Ammerstol niet klein. Het werd 1-1 op sportpark De Snackert en daar mochten de Rotterdammers niet eens over mopperen. Gerben Ruissen zette de thuisclub op een 1-0 voorsprong, maar nog voor pauze trok IJsselmonde de stand gelijk. Na de thee gingen beide ploegen vol voor de winst, maar gescoord werd er niet meer.

Cabauw geen partij voor ESTO

cabauw • Cabauw verloor in Bodegraven met 4-0 van de nieuwe koploper ESTO. Voor rust kon Cabauw, dat met een niet fitte selectie aantrad, de thuisclub nog enigszins partij geven. Spelmaker Nick Nagel was een van de spelers, die met een pijntje speelde. Nik Jongbloed kreeg twee kleine kansen om te scoren. In de tweede helft gaf Cabauw zich na de openingstreffer van de Bodegravenaren gewonnen. "Uit een hoekschop die nooit gegeven had mogen worden, werd gescoord," vertelde Cabauw-trainer Mo Duzgun teleurgesteld. "Er ging een duidelijke buitenspelsituatie aan de corner vooraf. Dat was het enige foutje van de scheidsrechter, die overigens uitstekend floot. Ons verzet brak en ESTO walste over ons heen."

Haastrecht geen 'Herbstmeister'

haastrecht • Haastrecht verloor in Rotterdam met 4-2 van Blijdorp en moet de koppositie afstaan aan ESTO, dat Cabauw versloeg. In de eerste helft ontbrak de strijdlust bij de Haastrechters, die al snel met 1-0 achterkwamen. Niels Mulder miste kort daarop een strafschop. Kelvin Poot produceerde wel de gelijkmaker, maar daarna bleef Blijdorp veel feller en liep uit naar 3-1.

Na rust pakte Haastrecht de zaken energieker aan. Met drie spitsen was het elftal van Jack Harmsen lange tijd de bovenliggende partij . Mark Nap scoorde de aansluitingstreffer. "Vanaf dat moment was het alles of niets," meldde Nap. "In de slotfase kregen we een strafschop tegen, toen een van hun snelle aanvallers bij een counter gevloerd werd."

Gouderak na rust in de fout

gouderak • Gouderak liet het na rust afweten tegen Bodegraven. Halverwege stond het nog 0-0. Uiteindelijk verloren de rood-witten met 0-4. Het duel eindigde in mineur. Gouderak werd geconfronteerd met drie gele kaarten en een rode kaart voor trainer Raymond Noordam. Hij moest vanwege commentaar op de leiding achter de afrastering plaatsnemen van de arbiter. Doelman Stef Hoogendoorn, die een doorgebroken speler van Bodegraven in de slotminuut bij z'n voet greep, werd nu wel vanaf elf meter verslagen. Jan Lingen: "Niemand begreep waarom de scheidsrechter met kaarten ging strooien. Ook tegenstander Bodegraven vond de straffen overdreven."

BCS gelijk

schoonhoven • Het eerste team van BCS heeft de uitwedstrijd bij BCRS 8 gelijkgespeeld. Na een snelle 3-0 achterstand werd het alsnog 4-4.