Derby onbeslist

berkenwoude • Perkouw, dat de afgelopen weken met klinkende overwinningen de weg omhoog vond, kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lekkerkerk, dat knokt voor lijfsbehoud.

De thuisclub begon prima, maar ook Lekkerkerk liet zich niet onbetuigd. Perkouw vond als eerste het net. Elgar Mudde speelde zich vrij op links en bediende Pieterjan Geneugelijk, die raak schoot, op maat. Lekkerkerk rechtte de rug en zocht onder leiding van Bart Sterrenburg de aanval op. Ondanks de ruimte die het elftal van Harm Spijker kreeg, lukt het niet de tweede treffer te scoren. In de tweede helft werd Lekkerkerk gevaarlijker. Nadat Geneugelijk een inzet op de paal zag eindigen, scoorde Alex Velsink de gelijkmaker. "Na een stroeve start is een aardige reeks neergezet," oordeelde Spijker.

'Galavoorstelling'

bergambacht • Bergambacht won na een 0-1 achterstand met maar liefst 8-1 van Gouda.

De thuisclub begon matig aan de wedstrijd en zag de gasten al na vijf minuten scoren uit een strafschop. Bergambacht was niet onder de indruk en met prachtige aanvallen werd de Goudse achterhoede flink onder druk gezet. Pieter Meijer, Rody Bezemer en Etienne van den Heuvel bepaalden de ruststand op 3-1.
"Ik waarschuwde mijn elftal om vooral druk te blijven zetten en geen gas terug te nemen om zo de tegenstander niet dichterbij te laten komen," vertelde Bergambacht-trainer Bert Potuyt. "Dat lukte. Toen Michiel Boers de marge op drie goals bracht gaf Gouda het op. Het laatste half uur leek wel een galavoorstelling van onze klant. Pieter Meijer (2x), Luuk Botter en Twan Schmidt drukten dat uit met fraaie doelpunten."

Dilettant laat steken vallen

krimpen a/d ijssel • Dilettant kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Leonidas en mocht blij zijn dat koploper Kethel Spaland eveneens bleef steken op een puntendeling.

Leonidas nam brutaal een 0-1 voorsprong, die nog voor de pauze gerepareerd werd door een benutte strafschop van Marnix van den Adel: 1-1. In de tweede helft drongen de rood-witten massaal aan. Door tijdrekken en ontregelen bleef Leonidas echter op been. Een bombardement van voorzetten en vrije trappen beoogde niet het gewenste effect. In de slotminuten moest Dilettant nog uitkijken voor een scherpe counter van de bezoekers, maar de defensie was alert. Dilettant gaat de winterstop in met een zeer verdienstelijke tweede plaats.

SPV'81 wint keldergevecht

polsbroek • SPV'81 won in Polsbroek in een matig duel door een goal in de laatste minuut met 3-2 van Rijnstreek uit Nieuwerbrug.

Op het moeilijk te bespelen veld werd veel strijd geleverd door beide dorpsclubs, die ondanks de vele kansen niet scoorden. Pas vlak voor het rustsignaal verzilverde Jesse Kwakkenbos een assist van Ivo Sluijs. In de tweede helft kwamen de bezoekers, die maar een wissel op de bank hadden, binnen een kwartier op voorsprong. Slecht Polsbroeks verdedigen werd twee keer doeltreffend afgestraft. In het laatste kwartier besliste de thuisclub via Jesse Kwakkenbos het keldergevecht.