Bomen geplant bij 'Molenhof'

jaarsveld • Regen, sneeuw en modder trotserend hebben leerlingen van groep 7 en 8 van de Eben-Haëzerschool in Jaarsveld woensdag een aantal vruchtbomen geplant bij nieuwbouwproject Molenhof.

De bomen maken deel uit van een nieuw groengebied, dat bij de woonwijk wordt aangeplant. De gemeente had nog even met de school overlegd: moest het planten wel doorgaan, gezien de weersomstandigheden? De kinderen vonden van wel. Met kaplaarzen en dikke jassen met capuchon begaven ze zich in het modderige weiland, geassisteerd door wethouder Gerrit Spelt en projectleider Veenstra van projectontwikkelaar Van Mourik.
Met het planten van de walnoten- en drie soorten appelbomen namen de scholieren, de bouwer en de gemeente een voorschot op de boomfeestdag die jaarlijks plaatsvindt in maart. De doelstelling van de Stichting Nationale Boomfeestdag is; kinderen meer kennis van bomen geven, ze het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving bijbrengen en ze inspireren om zelf hun steentje bij te dragen. De meeste woningen van het project Molenhof zijn klaar en bewoond. Als natuurgebiedje wordt een hoogstamboomgaard aangelegd. De aannemer was de scholieren tegemoet gekomen: de gaten waar de jonge bomen in moesten, waren al gegraven,