Ludieke schoolstaking

schoonhoven • De teams van de basisscholen De Krullevaar (Schoonhoven) en Kiezel & Kei (Bergambacht) hebben een ludieke draai gegeven aan de landelijke onderwijsstaking.

De Krullevaar-leerlingen kwamen vorige week dinsdag weliswaar gewoon naar school, maar niet voor het reguliere lesprogramma. Er waren, in samenwerking met ouders, alternatieve activiteiten buiten school georganiseerd.

Zo ging een groep leerlingen onder leiding van een van de ouders sporten bij Women's Sport Only, terwijl andere groepen in het Arto Theater een kerstdans (streetdance) oefenden onder leiding van schooldirectrice Philippine van Kooten (zie foto hiernaast).
Een ouder gaf een lesje stand-up comedy en een andere ouder liet de leerlingen op speelse wijze samenwerken. Daarnaast werd het team bijgestaan door een aantal hulpouders en was er voor alle leerlingen een rondleiding door het Zilvermuseum. In de middag sprak het team met het schoolbestuur over werkdruk en wat voor gevolgen dat heeft op de werkvloer.

Kiezel en Kei
De leerkrachten van basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht grepen de onderwijsstaking aan om, samen met een aantal ouders, pannenkoeken te bakken voor het goede doel. De opbrengst gaat de landelijke actie Serious Request van radiozender 3FM en het Rode Kruis.

RTV Krimpenerwaard maakte er een reportage van, die te zien is op de websites van Het Kontakt en RTV Krimpenerwaard.


Aangehouden voor inbraak

schoonhoven/krimpen a/d lek • Drie mannen zijn vrijdag aangehouden voor een inbraak bij een hengelsportzaak aan de Voorhaven in Schoonhoven.

De politie kreeg net voor drie uur 's nachts een melding dat er was ingebroken in de winkel. Een auto was via de dijk weggereden in de richting van Ammerstol/Bergambacht. Agenten zagen op de N478 een auto met hoge snelheid richting Lekkerkerk rijden. De automobilist negeerde stoptekens van de politie. Tijdens de achtervolging haalde de bestuurder gevaarlijke capriolen uit. Zo reed hij al op de Voorstraat met de auto tegen het verkeer in en raakte daarbij een lantaarnpaal. De auto remde hierdoor af, maar stopte niet.
De snelheid werd hierna weer opgevoerd en agenten zagen dat de bijrijder spullen, naar later bleek hengels, uit het raam gooide. Op de Schuwacht in Lekkerkerk probeerde de bestuurder na een bocht door meerdere keren naar links te sturen de achtervolgende politiewagen van de dijk te rijden.
In Krimpen aan de Lek stopte de auto plotseling en gingen twee inzittenden er rennend vandoor. Op de achtergelaten auto bleken valse kentekenplaten te zitten, die met tie-rips waren vastgemaakt op de originele kentekenplaten. Aan de hand van de tenaamgestelde konden later die ochtend alsnog twee verdachten in een woning in Krimpen aan de Lek worden aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Rotterdammer en een 46-jarige man uit Krimpen aan de Lek. Een derde verdachte, een 27-jarige Rotterdammer, werd op de Jacob Catsstraat aangetroffen. Twee verdachten zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De derde verdachte is vrijgelaten.