• Vertegenwoordigers van de betrokken partijen.
• Vertegenwoordigers van de betrokken partijen.

Prestatieafspraken

krimpenerwaard • De gemeente Krimpenerwaard en vijf woningcorporaties en hun huurdersorganisaties hebben hun handtekening gezet onder prestatieafspraken. Deze afspraken zijn gemaakt om de nieuwe Woonvisie van de gemeente uit te voeren.

Gemeente, corporaties en huurdersorganisaties in de Krimpenerwaard maken zich sterk voor betaalbaarheid, energiezuinig wonen, veiligheid en langer zelfstandig thuis wonen. Ook over het huisvesten van specifieke doelgroepen en samenwerken bij overlastsituaties zijn afspraken gemaakt. Met de Woonvisie geeft de gemeente aan wat er de komende jaren moet gebeuren op het gebied van wonen.

"Maar de gemeente bouwt geen woningen en levert geen zorg", schetst een woordvoerder. "Daarom heeft ze andere partijen nodig om de woonvisie uit te voeren. Voor het wonen zijn de corporaties en huurdersorganisaties de belangrijkste partners. Partijen spreken bijvoorbeeld af hoeveel woningen een lage huurprijs hebben, hoeveel woningen energiezuiniger worden gemaakt, wat ieders rol is om ouderen langer zelfstandig te laten wonen en wat er moet gebeuren om wijken schoon, heel en veilig te houden."