Afbeelding
Foto: Adri Verhoeven

Kees Anker onderscheiden

stolwijk • Kees Anker (72) heeft zaterdag uit handen van burgemeester Roel Cazemier een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

De Stolwijker werd gehuldigd omdat hij 49 jaar lang bestuurslid was van IJsclub 't Beijersche, de laatste zeventien jaar als voorzitter. Anker was o.a. verantwoordelijk voor de verhuizing van de ijsbaan, de ontwikkeling en uitvoering van de Lansinghtocht, de bouw van het nieuwe clubgebouw en voor de viering van diverse lustrumjaren, zoals het 100- en 125-jarig bestaan van de vereniging.
Daarnaast was Kees Anker van 1994 tot 2005 lid van het Jeugdplatform Vlist. Ook participeerde hij in het project Buurtzorg, was hij vijftien jaar bestuurslid van Oranjevereniging Prinses Margriet en bekleedde hij bestuursfuncties bij de basisschool in 't Beijersche. Sinds 2013 is hij bestuurslid van de Historische Vereniging Oud Stolwijck, vrijwilliger bij de buurtbus Berkenwoude en afdelingsbestuurslid en ledenraadslid van de rechtsvoorganger van de Friesland Campina Coöperatie. Ook werkgerelateerd – Anker was rundveehouder - zette hij zich in voor de interprovinciale rundveeverbeteringsorganisatie Mid-West, onder andere op het gebied van melkcontrole en kunstmatige inseminatie.
Burgemeester Cazemier: "Meneer Anker, na deze opsomming van al uw werkzaamheden kan ik alleen maar zeggen dat u een bijzondere man bent, die niet alleen veel voor buurtschap 't Beijersche maar ook voor onze hele samenleving heeft betekend. U heeft het verdiend!" Kees Anker, die werd onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, bescheiden: "Ach, zo bijzonder ben ik ook weer niet. Ik ben een doodgewoon mens, die graag iets voor een ander over heeft." (foto: Adri Verhoeven)


Diploma's voor brandweerlieden

schoonhoven • Burgemeester Roel Cazemier heeft zaterdagavond de jaarlijkse korpsavond van brandweer Schoonhoven bezocht. Er werd niet alleen teruggeblikt op het afgelopen jaar, ook werden diploma's uitgereikt en zijn de jubilarissen in het zonnetje gezet.
Maar liefst negen brandweermensen jubileerden dit jaar. Onder hen Lex van der Wal en ploegchef Johan Versluijs, die beiden 30 jaar in brandweerdienst zijn. Bert Versluijs en Baaike Schep vieren dit jaar hun zilveren jubileum. Eerder dit jaar heeft Gert van Engelen besloten om na 46 (!) jaar afscheid te nemen van de vrijwillige brandweer. Deze avond was zijn officiële afscheid en ontving hij na een luid applaus zijn afscheidsoorkonde. Namens de regionale brandweer was Arjan van de Watering aanwezig om de jubilarissen en gediplomeerden te feliciteren. (Foto staat verderop in deze krant)


Kersttoernooi

schoonhoven • Argento Jeu de Boule sloot zondag het jaar af met het Kersttoernooi. Vanwege de sneeuw werd het toernooi ingekort. Winnaars in de winterse omstandigheden werden Bert Duits en Joao Guirrera van PV Gouda.