• KOAG won van Nexus.
• KOAG won van Nexus. Foto: wijntjesfotografie.nl

KOAG richt zich op de jongste jeugd

krimpen a/d ijssel • Zaalsportverenigingen kunnen anno 2017 niet met hun armen over elkaar blijven zitten. De concurrentie met andere sportclubs is groot.

De Krimpense korfbalclub KOAG richt zich dan ook volop op de jongste jeugd om jongens en meisjes letterlijk spelenderwijs met korfbal in aanraking te brengen. "Diverse oud-spelers en -speelsters hebben nu zelf jonge kinderen en geven les aan peuters", zegt interim-penningmeester Cores Snoeij. "KOAG beschikt over een eigen accommodatie met een zaal, kantine en velden, die in maart in gebruik zullen worden genomen. We kunnen dus diverse activiteiten houden en leden werven."

Snoeij meent dat KOAG er met zo'n 350 leden prima voorstaat. "Weliswaar hebben we na het aangekondigde vertrek van de voorzitter en de penningmeester even met tijdelijke bestuurders moeten opvullen, maar ik denk dat gesprekken met nieuwe kandidaten binnenkort voor een oplossing zorgen. Alle commissies zijn bezet. De toekomst ziet er veelbelovend uit."

Het eerste team van KOAG won met 24-13 van Nexus. In de eerste helft had KOAG haar zaakjes prima op orde. De Bonn & Mees formatie was op schot en schoot tien keer van afstand raak. Anouk Antonissen (3x), Ruben Vermeer (3x) en Jesse van Viersen (4x) schoten met scherp. Doordat er collectief tevens strak werd verdedigd stond er bij rust een 13-7 voorsprong op het scorebord. Toen KOAG onder aanvallende impuls van pinchhitter Rein Douma de stand naar 18-8 bracht speelde KOAG een gewonnen wedstrijd in de eigen sporthal. KOAG kan zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Wion, dat met 7 punten een punt boven KOAG op de derde plaats staat.