Dilettant houdt punt over aan topper

krimpen a/d lek • De topper Kethel Spaland-Dilettant eindigde in een 1-1 puntendeling. De uitslag gaf de verhoudingen goed weer. Dilettant was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar moest zich in het tweede bedrijf staande zien te houden.

Dilettant begon met veel inzet aan de wedstrijd. Pech had Remco Mulders in de 10e minuut toen een kopbal net naast de goal belandde. Daarna moest de doelman van Kethel Spaland tot driemaal toe buiten het strafschopgebied redding brengen. Maar ook de achterhoede moest bij uitvallen op zijn hoede zijn en met name de twee centrale verdedigers Robbert Bik en Max Rikkelman waren deze middag rotsen in de branding. In 32ste minuut was er dan succes voor Dilettant toen Jesper van den Adel een voorzet losliet, die door Remco Mulders in één keer op de 'pantoffel' werd genomen: 0-1. Vlak voor rust moest Dilettant-doelman Jeroen Bosman handelend optreden bij een goede poging van Kethel Spaland. Een geplaatste bal in de bovenhoek kon hij pareren.

Na rust werd het een totaal andere wedstrijd. Kethel Spaland was feller en nam meteen het initiatief. Al in de tweede minuut moest Jeroen Bosman de bal na een hard schot loslaten. De rebound leverde de 1-1 op. Even later kon Jeroen Bosman een kopbal vanuit een corner nog net via de lat overtikken. Kethel Spaland was duidelijk de betere ploeg en het creëerde een aantal kansen. Het slaagde er echter niet in het net bij Dilettant te vinden. Dilettant kon zich moeilijk aan de druk ontworstelen en het lukte niet de bal lang in de ploeg te houden. Het doel van Kethel Spaland kwam niet meer in zicht, waardoor een gelijkspel een feit was.