Hoofdstraat feestelijk 'geopend'

krimpen a/d lek • Met een druk op de knop openden burgemeester Roel Cazemier en Sinterklaas zaterdag de opnieuw ingerichte Hoofdstraat in Krimpen aan de Lek.

Het was tevens het startsein van de door de winkeliers georganiseerde Wintermarkt (Sint-editie) op de Markt van Krimpen. Voorafgaand aan de handeling hield Hans Verloop, drogist en voorzitter van de winkeliersvereniging, een toespraak. Hij toonde zich daarin verheugd met het resultaat van de renovatie van de hoofdverkeersader door het dorp. Ook Cazemier was zeer tevreden over het dorpshart in wording. Sinterklaas hoopte vooral dat er nog een speelgoedwinkel komt in Krimpen aan de Lek. "Dat is handig voor mijn Pieten." Tenslotte openden zij de straat en de markt gezamenlijk door een confettikanon af te schieten. Pieten deelden hierna namens de winkeliers chocomel en speculaas uit aan vooral de kleine bezoekers.


Cheque uitgereikt

regio • René Rombout en John van der Wal van de Lionsclub Krimpenerwaard hebben maandag een cheque van 6.950 euro in het Erasmus MC overhandigd aan prof. dr. Casper van Eijck van de stichting Support Casper. Het geld is door de Lionsclub Krimpenerwaard bijeengebracht tijdens het Benefiet Muziekevent op zaterdag 11 november in Schoonhoven. Tijdens deze avond traden verschillende artiesten op. Het geld zal worden besteed aan onderzoek naar alvleesklierkanker.