Jaarsma voert lijst Stem van Krimpen aan

krimpen a/d ijssel • Kirsten Jaarsma zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 opnieuw Stem van Krimpen aanvoeren. Dat heeft de lokale partij vrijdag bekendgemaakt.

Jaarsma zegt 'ontzettend blij' te zijn dat de leden haar het vertrouwen hebben gegeven. Stem van Krimpen is nu met vier zetels de grootste oppositiefractie in de Krimpense gemeenteraad en heeft de ambitie om in de volgende raadsperiode plaats te nemen in een te vormen coalitie. "Deze raadsperiode hebben we al veel bereikt, maar er valt nog veel te verbeteren", zegt Jaarsma. "Vooral wat betreft vernieuwing, maar ook om de inwoners en de politiek dichter bij elkaar brengen." Bert Luijendijk, oprichter van Stem van Krimpen, bezet de tweede plek op de lijst. Saskia Oudshoorn staat op plaats drie en huidig burgerraadslid Wilma Lingen-Breedveld is de nummer vier op de lijst van in totaal zestien kandidaten.

Op de plekken 10, 11 en 12 van de lijst staan drie Krimpense jongeren: Sebastiaan van der Steeg, Nica Bol en Martijn van der Steeg. Iets waar Jaarsma trots op is. "Onze partij vindt het belangrijk dat jongeren ook een stem krijgen in onze gemeente. Sebastiaan, Nica en Martijn vinden dat Krimpen een aantrekkelijke gemeente moet zijn, een gemeente waar jonge mensen graag blijven wonen. De drie jonge kandidaten hebben veel goede ideeën die de lokale partij zeker van plan is in haar verkiezingsprogramma op te nemen."