Afbeelding
Foto: PR

Het Kontakt verrast senioren met kerstkaart

regio • Kerst is voor de meeste mensen een gezellige aangelegenheid met familie en vrienden. Voor veel ouderen is dit helaas niet het geval. Hoe leuk zou het zijn als zij een persoonlijke kerstkaart krijgen? Daar wil Het Kontakt voor zorgen!

Onder de naam 'Make it a December to remember' houdt Het Kontakt dit jaar een grote kerstkaartenactie. Iedereen kan op een speciale actiewebsite (zie www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard) een persoonlijke boodschap schrijven. Wij laten dit bericht bij De Groot Drukkerij op een mooie kerstkaart printen. Vervolgens bieden we de kerstkaarten aan bij bewoners van zorginstellingen in de regio. Een boodschap insturen kan nog tot 10 december.


Bezoek de actiewebsite voor meer informatie en het insturen van een boodschap: [http://kerst.hetkontakt.nl/]http://kerst.hetkontakt.nl/


Tavenu in de prijzen

veldhoven • Succes voor het fanfare-orkest van Tavenu uit Schoonhoven. Tijdens het bondsconcours in het Brabantse Veldhoven behaalde het orkest zondag een eerste plaats in de eerste divisie.

De muzikanten speelden twee technisch zware muziekwerken: Composition VIII van Leon Vliex en Glimpses of a Life van Harry Janssen. Hieraan voorafgaand klonk het koraal Consolation. De jury was vol lof over de prestaties en beloonde het optreden met 82,3 punten. 'Het orkest heeft een bevlogen speelmanier, speelt overtuigend en heeft een grote technische vaardigheid in huis'. Voor het eerst speelde Tavenu met de nieuwe pauken, die dankzij een crowdfundingactie konden worden aangeschaft.


Schilderijen en beelden in 't Koetshuys

lopikerkapel • In galerie 't Koetshuysaan de Lopikerweg Oost 164 in Lopikerkapel zijn sinds zaterdag werken te zien van Yolanda de Haas en Beatrix Schönfeldt.

De abstracte schilderijen (acryl op doek) van Yolanda De Haas zijn altijd groots van opzet en bevatten een grove streek die veel persoonlijke verbeelding oproept. De beelden van Beatrix Schönfeldt daarentegen zijn zeer figuratief. De toeschouwer ervaart een sprookjesachtige sfeer. De werken zijn tot en met zondag 7 januari te zien in de galerie. Die is dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur.


q www.tkoetshuys.com