Zwaar ongeval op N210

lopik • Een vrouw is vrijdagavond gewond geraakt bij een zwaar ongeval op de N210 tussen Lopik en Schoonhoven.

Twee auto's waren even voor 19.00 uur met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de M.A. Reinaldaweg en de Nicolaas van Catsweg. Eén auto raakte daarbij van de weg af. De brandweer moest het slachtoffer uit de auto knippen. De vrouw is hierna met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto raakte niet noemenswaardig gewond. Om hulpverleners de ruimte te geven sloot de politie een deel van de weg tijdelijk af. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.


Hennepteelt neemt toe in K'waard

krimpenerwaard • Hennepteelt neemt toe in de Krimpenerwaard. Tot op heden heeft de politie in 2017 15 keer hennepteelt aangetroffen in het poldergebied. Hiervan was er 8 keer sprake van stoomdiefstal en verhoogd brandgevaar. Er was 4 keer sprake van buitenteelt en 11 maal hennepteelt in woonpanden. In 2016 waren er 11 ontmantelingen. In 2015 was er sprake van 8 ontmantelingen. Door een gerichte aanpak krijgt de politie meer zicht op de personen achter de hennepteelt met als doel deze financieel aan te kunnen pakken en de hennepteelt onaantrekkelijk te maken.

Lees verderop in deze krant het interview met burgemeester Roel Cazemier en teamchef Gert-Jan van den Burg.


Sintfeest bij de SWOS

schoonhoven • Sinterklaas komt woensdag 29 november op bezoek in het welzijnscentrum aan de Oranjeplaats in Schoonhoven. Dit voor het Sinterklaasfeest dat de SWOS in samenwerking met het Rode Kruis organiseert. Voor bezoekers is er tussen 10.00 en 16.00 uur muziek, koffie met wat lekkers, broodjes en erwtensoep. Verder draait het Rad van Fortuin, zijn er Sinterklaascadeautjes te koop en is er een lezing over Sinterklaaspapier. Iedereen is welkom.


Atelier Twintes geopend

schoonhoven • In Schoonhoven opende vrijdag Atelier Twintes zijn deuren. Klanten kunnen bij het atelier aan de Haven 62 terecht voor klokkenreparaties, het op maat slijpen van edelstenen en de verkoop van een grote collectie edelstenen, mineralen en sieraden.

Met de opening van Twintes heeft eigenaar Yordi Bok van zijn hobby zijn werk kunnen maken. Sinds jongs af aan is Bok namelijk al geïnteresseerd in edelstenen en mineralen. Hij ging ook regelmatig met zijn vader mee naar stenenbeurzen. Bok besloot ook zelf te beginnen aan de handel in edelstenen en mineralen. Dat ging 'm erg goed af. Zo goed zelfs dat hij in 2016 werd uitgeroepen tot 'Meest Ondernemende Student van Nederland'. Ondertussen volgde hij een opleiding goudsmeden aan de Vakschool Schoonhoven. Die rondde hij af waarna hij zich op een opleiding tot uurwerktechnicus stortte. Nu ook die studie is inmiddels afgerond en het openen van een eigen atelier is volgens Bok een logische volgende stap.

Atelier Twintes is te vinden op Facebook (www.facebook.com/Ateliertwintes). Meer informatie: 06-50246490 of e-mail: info@ateliertwintes.nl.