Van den Biggelaar klasse apart in Loetcross

lekkerkerk • Gerbert van den Biggelaar won zondagmorgen in Lekkerkerk met overmacht de 7500 meter lange Loetcross. De Dordtse triatleet klokte een tijd van 29.10 minuten.

In de eerste van de drie ronden keek de 30-jarige Dordtenaar in het kielzog van Maurits Heikoop (Nieuwerkerk) de kat uit de boom. Op zijn versnelling hadden Heikoop, Jorrit Slaman (Bergambacht) en Krimpenaar Cornelis Verboom, die vorig jaar zegevierde, geen antwoord. "Ik verdeel mijn krachten altijd goed," vertelde de winnaar, die op het NK triatlon op de Olympische afstand als vijfde eindigde. "Het was een zwaar parkoers en dan kun je gemakkelijker het verschil maken, als je de sterkste bent."

Na Heikoop (30.00 min.) kwam Jorrit Slaman (30.25) over de meet. "Dit was mijn eerste cross en dat viel niet mee," merkte hij zijn finish op. "Ik zakte echt overal weg. Om de natte stukken ben ik maar heengelopen." Cornelis Verboom (30.40) was niet in staat zijn titel te prolongeren. "Ik maak lange werkweken en dan schiet een training er weleens bij in. Meer dan de vierde plek zat er niet in vandaag," aldus Verboom.

Marathon

De oud-Krimpense atlete Rozanne Teeuwen (Rotterdam) was de sterkste bij de vrouwen, die 5000 meter aflegden. In een tijd van 22.50 minuten bleef zij de Lekkerkerkse Lydia Rehorst (24.05) en de Goudse Daphne Lamboo (24.24) ruim voor. "Ik train voor de marathon van Rotterdam en daar past als voorbereiding een Loetcross uitstekend in."