Nieuw-Lekkerland te sterk voor DCV

krimpen a/d ijssel • DCV kon het in Nieuw-Lekkerland niet bolwerken tegen de gelijknamige eersteklasser en verloor met 2-0. Uitblinker bij de thuisclub was voormalig Spirit-speler Stefan Bitter. Hij nam voor de pauze na een ingestudeerde corner het eerste Lekkerlandse doelpunt voor zijn rekening: 1-0. Vlak daarna zorgde Jeroen Wolf voor 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Na de hervatting was het niveau veel minder. DCV slaagde er niet in om het alsnog spannend te maken. Bitter was niet onder de indruk van het spel van de Krimpenaren. "We kwamen nauwelijks in de problemen en hebben verdiend gewonnen."

Lekkerkerk opnieuw gelijk

lekkerkerk • Opnieuw speelde Lekkerkerk gelijk. Tegen Excelsior R werd het aan de Tiendweg 1-1. Lekkerkerk sprokkelt de laatste weken de punten bijeen. Trainer Arian van Herk was tevreden over het gelijkspel tegen de Rotterdammers. "Verdedigend hebben we het behoorlijk gedaan. Aanvallend was het zeer matig. De aanvallers waren te onrustig en te slordig aan de bal." Pieter Otten scoorde namens Lekkerkerk na rust de 1-1. Net daarvoor was Excelsior uit het niets op een 0-1 voorsprong gekomen. Komende zaterdag gaat Arian van Herk met zijn team op bezoek bij Spirit, waar hij voorheen in de spits speelde.

Dilettant verspeelt eerste punt

krimpen a/d lek • Aan de zegereeks van Dilettant kwam na acht duels zaterdagmiddag een einde. De formatie van trainer Richard Mank kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen DVO '32. In de eerste helft kwamen de Krimpenaren met 0-1 achter door een persoonlijke fout. DVO probeerde wat meer te voetballen, maar kon geen echter kansen creëren. In de tweede helft was Dilettant oppermachtig. Door goals van Remco Mulders en Jesper van den Adel werd de achterstand omgebogen naar 2-1. DVO scoorde in de slotminuut de gelijkmaker. Trainer Mank: ,,Iedereen dacht aan buitenspel. De scheidsrechter had echter een andere visie. We verliezen twee punten, maar ons spel was geweldig." Dilettant speelt op de woensdag 6 december om 20 uur nog 45 minuten tegen Excelsior R en kan dan de periodetitel grijpen.

KOAG wisselvallig

krimpen a/d ijssel • De korfballers van KOAG verloren in hun eigen sporthal met 19-21 van koploper Korbis dat daarmee ongeslagen blijft in in de tweede klasse H. In een spannende slotfase lukte het de Krimpense formatie niet om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Bij 17-18 en 18-19 waren er zeker kansen maar deze bleven onbenut. Vlak daarvoor in de wedstrijd had Korbis een gaatje geslagen van 15-15 naar 15-18. Het voor het eerst in het tenue van nieuwe hoofdsponsor Bonn & Mees gestoken KOAG herstelde in de eerste helft van een zwakke openingsfase waarbij het een 0-3 achterstand omboog naar 5-5. Ook de slotfase van de eerste helft was voor KOAG, dat uitliep naar 9-7 voorsprong. Zaak was om na een hectische eerste helft de rust te bewaren. Het was duidelijk dat Korbis ook met deze opdracht uit de kleedkamer was gekomen. Korbis slaagde er steeds beter in haar eigen spel te spelen, wat resulteerde in zeven rake schoten van afstand. Na een goede overwinning tegen Reeuwijk en in de beker tegen GKV was het de wisselvalligheid die KOAG parten speelde. Topscorers bij KOAG waren Katinka Hoekman en Ruben Vermeer met beide 5 goals.