Voortvarende start Benschop

benschop • Benschop won in Utrecht met 0-4 van Voorwaarts. Het was Benschop bekend dat de thuisclub met veel strijd aan de wedstrijd begint. Emanuel Sluis had daarom alleskunner Martijn de With als extra kracht op het middenveld geposteerd. In de omschakeling kwamen de Benschoppenaren er razendsnel uit. Na twaalf minuten spelen was de stand al 0-3 door goals van Jonathan Antonio en David Verweij (2x). Voorwaarts voerde de dekking van De With op en bleef vervolgens lange tijd schadevrij. Antonio (knietje in dijbeen) moest zich laten vervangen door Jeroen Roodenburg. In de slotfase was Thomas Banfi nog een keer trefzeker voor de trotse koploper en winnaar van de eerste periode.

Lopik blijft bovenin meedoen

lopik • Lopik won na een spannend duel in Hei- en Boeicop met 1-2 van HSSC'61. De Lopikenaren waren voor rust sterker en kwamen op voorsprong via Davy Boon, die na een actie van Reda Reddam de bal het beslissende tikje gaf. Het elftal van Bertus van Schaik verzuimde daarna de marge uit te breiden. In de tweede helft speelde de thuisclub voornamelijk de lange (hoge) bal, waar Lopik door de laagstaande zon moeite mee had. Na een steekpass van Reddam zorgde Ardy de With eerst nog voor de 0-2. HSSC'61 speelde in de slotfase alles of niets. Het leverde de aansluitingstreffer op. "Kort daarna kwamen wij met tien man te staan na een rode kaart voor Bas Landman", vertelde Van Schaik na afloop. "Alleen de scheidsrechter had een overtreding gezien. Dat was vreemd. We kregen het moeilijk, maar hielden stand. De thuisclub eindigde ook met een mannetje minder."

Nipt verlies Perkouw

berkenwoude • Perkouw verloor in Schiedam met 1-0 van koploper Kethel Spaland, door een goal in de 87e minuut. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en kregen op het gladde veld kansen om de score te openen. Na rust ging Perkouw nadrukkelijk op zoek naar een goal. Christian Schrader leek de wedstrijd te beslissen, totdat hij tijdens zijn kansrijke actie in het zestienmetergebied onreglementair werd afgestompt. "Hij probeerde al strompelend toch zijn kans te wagen", merkte Perkouw-trainer Harm Spijker op. "Dat lukte niet, waarna de arbiter de 'zekere' strafschop niet gaf. Kort daarna kregen we deksel op de neus. In de omschakeling scoorde de thuisclub."

Cabauw maakt achterstand goed

cabauw • Cabauw won na een 0-2 achterstand met 4-2 van het Rotterdamse Blijdorp. De Cabauwenaren hadden het beste van het spel, maar konden hun kansen niet omzetten in doelpunten. De tegenstander deed dit wel. De Rotterdamse spits kreeg tot tweemaal toe de bal van een Cabauwse verdediger in de voeten geschoven en liet beide malen Cabauw-doelman André Slootjes kansloos. Daarna liet Nick Nagel zich van zijn beste (voetbal)kant zien. Eerst stelde hij zijn broer Friso in staat de aansluitingstreffer te scoren en nog voor rust tikte Dirk Klinkenberg de bal binnen, nadat Nagel het aluminium testte. "Meteen na rust zette Nik Jongbloed ons op voorsprong," meldde de tevreden Cabauw-trainer Mo Duzgun. "Er ontstond een aantrekkelijk en spannend duel met kansen voor beide ploegen. Momenteel verkeert mijn doelman 'Dré' in topvorm. We liepen dus geen schade op." Matthijs Vermond stelde in de slotfase de zege veilig."