• Leerlingen van het Schoonhovens College voerden in de kapperszaak allerlei handelingen uit.
• Leerlingen van het Schoonhovens College voerden in de kapperszaak allerlei handelingen uit. Foto: Schoonhovens College

Vmbo'ers ruiken aan het kappersvak

schoonhoven • Veertig leerlingen van het vmbo van het Schoonhovens College mochten de afgelopen weken bij Contour Hairstyling kennismaken met het kappersvak.

Nel Bos en dochter Anne-Fleur Bos, eigenaars van Contour Hairstyling aan de Kerkstraat in Schoonhoven, waren bereid om de nieuwsgierige vierdeklassers enkele kneepjes bij te brengen. Wassen, invlechten, kammen en krullen zetten stonden op het programma. Voor de nieuwsgierige jongedames een uitgelezen mogelijkheid om elkaar eens uitvoerig onder handen te nemen. Anne-Fleur Bos (27), zelf oud-leerling van het Schoonhovens College, legde geduldig de handelingen uit. "Om goed te worden in je vak moet je er in veel tijd insteken. Ik heb zelf een particuliere opleiding van twee jaar gevolgd. Studenten zijn op de kappersschool drie tot vier jaar kwijt." Voor vmbo-leerlingen is het belangrijk dat zij tijdens hun opleiding met zoveel mogelijk beroepen in aanraking komen om na het behalen van hun diploma een studiekeuze te kunnen maken. Daarom maakten de docenten Sharon de Boef en Hiske van der Zweep van de afdeling Zorg & Welzijn graag gebruik van het aanbod van Contour Hairstyling. Of de leerlingen zin hebben om straks achter de kappersstoel plaats te te nemen, is de vraag. Sommigen 'voelden wel wat' voor een toekomst als kapster. Anderen zagen meer perspectief in toerisme en recreatie. Contour Hairstyling heeft een nauwe band met het Schoonhovens College en sponsorde al eerder wasbak, stoel en spiegel in het instructielokaal van Zorg & Welzijn. Anne-Fleur Bos bood de meiden aan hun haar voor het komende gala tegen een gunstig tarief te willen verzorgen. Daar hadden de leerlingen wel oren naar.