Lodder voorzitter Rode Kruis

krimpenerwaard • Karin Lodder is verkozen tot nieuwe voorzitter van het Rode Kruis Krimpenerwaard. Zij nam vorige week maandag tijdens de algemene najaarsvergadering de voorzittershamer over van Martin van Duin. Van Duin was acht jaar voorzitter en ook nog vier jaar secretaris van de afdeling. Ook penningmeester Erik Bodenstaff en bestuurslid Anneke Hukom treden af. Bijna een geheel nieuw bestuur gaat per 1 januari 2018 invulling geven aan de doelstellingen van het Rode Kruis. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2018 is er gelegenheid tot afscheid nemen van de bestuursleden.


EHBO-cursus

bergambacht • De EHBO-vereniging Bergambacht/Ammerstol start bij voldoende belangstelling in januari 2018 met een beginnerscursus EHBO, inclusief reanimatie met AED en verbandleer. Deelname staat open voor iedereen van 16 jaar en ouder. Een kaderinstructrice verzorgt de cursus. De lesavonden worden gegeven in verenigingsgebouw De Vogelvrienden aan de Dijklaan 57 op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De cursus bestaat uit circa acht tot tien lesavonden en eindigt met een examen in maart/april 2018. Inschrijven is mogelijk tot 31 december. De cursuskosten bedragen 225 euro inclusief materiaal, lesboekjes en examenkosten. Aanmelden kan bij A. van den Brink: 0182-353664, C. Straver: 0182-352773 of per e-mail: ehbobab-am@hotmail.nl.


Lezing opperrabbijn

regio • Op uitnodiging van 'Vrienden van Israël in de Krimpenerwaard' geeft opperrabbijn Binyomin Jacobs op woensdag 6 december een lezing in De Rank in Krimpen aan den IJssel (Albert Schweitzerlaan 8). De avond begint 19.45 uur en is vrij toegankelijk.


Plastic afval in brand gestoken

schoonhoven • Op verschillende plekken in Schoonhoven is in de nacht van donderdag op vrijdag plastic in brand gestoken. Het plastic afval stond klaar om op vrijdag opgehaald te worden. De brandjes waren tussen 01.15 en 01.30 uur op de Kerkstraat (nabij de Havenstraat en Oranjeplaats) en de Einsteinstraat. .


Tasers gevonden

lekkerkerk • In een woning in Lekkerkerk heeft de politie twee tasers aangetroffen. De bewoner is aangehouden en meegenomen voor verhoor. De politie was getipt dat de man een vuurwapen zou hebben. Daarop werd een onderzoek gestart en de woning van de verdachte doorzocht. Een vuurwapen trof de politie niet aan, maar wel twee tasers. De stroomstootwapens zijn in beslag genomen.