Jubilarissen in het zonnetje

cabauw • Tijdens de Top2000-viering ter ere van het 40-jarig bestaan van Simply Joy in de Heilige Jacobuskerk in Cabauw, heeft het koor drie jubilarissen in het zonnetje gezet. Dirigente Annemiek van Beek, alt Carolien van Beek en tenor Andy van Zuijlen zijn al vanaf het eerste uur lid. Carolien en Andy kregen door een kunstenaar gemaakte beeldjes van een zanger en voor Annemiek was er een beeldje in de vorm van een dirigent.


Ouderen en bankzaken

haastrecht • Op vrijdag 17 november zal de ouderenadviseur van de Rabobank meer vertellen over 'Ouderen en bankzaken'. Behandeld worden hulpmiddelen waardoor het makkelijker wordt om geldverkeer veilig te regelen. Aanvang 10.00 uur in De Hof van Stein te Haastrecht.


Opbrengst collecte

bergambacht/berkenwoude • Van 23 t/m 28 oktober heeft Vereniging Bartiméus Sonneheerdt in Bergambacht en Berkenwoude gecollecteerd voor kinderen met een visuele beperking. De collectevrijwilligers hebben 1304.57 opgehaald. De opbrengst wordt besteed aan onderwijs en oogonderzoek voor blinde en slechtziende kinderen. Meer informatie: steunBartimeus.nl/collecte


Leerlingenraad naar Kinderboeken museum

lopik • De leerlingenraad van de Zomergaard, bestaande uit leerlingen van groep 5 tot en met 8, is afgelopen week naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag geweest. Zij hebben allemaal een leerling uit groep 1 tot en met 4 meegenomen. Hier hebben zij gezamenlijk inspiratie opgedaan welke boeken zij willen aanschaffen voor de schoolbibliotheek. De excursie maakte onderdeel uit van het uitgebreide onderzoek van De Zomergaard ter verbetering van de schoolbibliotheek.


Tabletcafé Haastrecht

haastrecht • Wie vragen heeft over het gebruik van tablet, telefoon of laptop kan terecht tijdens het Tabletcafé in Haastrecht. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 november van 10.00 tot 11.30 uur in de Amaliahof. Aanmelden niet nodig, gratis entree.


Bijenkomst Passage

lopik/jaarsveld • De eerstkomende bijeenkomst van Passage Lopik/Jaarsveld is op woensdag 15 november om 19.45 uur in de Schaapskooi achter de Hervormde Kerk in Lopik. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Ineke Hulsman. Zij vertelt over 'De geschiedenis van de naald'. Nieuwe leden en gasten zijn welkom.


Spullen gevraagd

lopik • De organisatie van de rommelmarkt van de Gereformeerde kerk in Lopik is op zoek naar bruikbare spullen. Gezocht wordt o.a. boeken, aardewerk, glaswerk, textiel, elektra, curiosa en vele andere gebruiksartikelen. Ook meubilair is welkom. Voor meer informatie: 0348-551591 of 0348-552229.