Nieuwe voorzitter SWOBV

regio • Na zeven jaar leiding te hebben gegeven aan de SWOBV heeft Jan van Lier per 1 november de voorzittershamer overgedragen aan Edmond Walma.

Van Lier heeft volgens zijn medebestuursleden de welzijnsstichting op de kaart gezet en gezorgd voor een goede relatie met de gemeente en andere aanbieders van zorg en welzijn. De SWOBV zet zich in voor de oudere inwoners van de kernen Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk en Vlist.

Edmond Walma neemt de voorzittershamer over. Naast zijn (voormalige) baan als huisarts in Schoonhoven deed Walma als wetenschapper onderzoek naar vermindering van het langdurig medicijngebruik onder ouderen. Op dit onderzoek is hij gepromoveerd. Ook is hij deskundig op het gebied van bloeddruk, cholesterol en hartfalen. Nu wil hij zich inzetten voor het 'sociaal welbevinden' van de doelgroep. "Ik wil er, samen met de andere bestuursleden, de manager en medewerkers voor zorgen dat de door de gemeente Krimpenerwaard beschikbaar gestelde gelden optimaal worden besteed."