Haastrecht maakt geen fout; Cabauw wint

regio • Haastrecht wil meedoen om de prijzen en maakte dat zondag duidelijk door met 4-1 van HOV/DJSCR te winnen.

Thijmen Raateland scoorde al na een minuut na slecht Rotterdams uitverdedigen. De broers Mark en Rik Nap bepaalden de ruststand op 3-0. Haastrecht had in de tweede helft met meer tegenstand te kampen, wat een tegentreffer opleverde, maar trof via Thijmen Raateland opnieuw doel.

AGE/GGK-Stolwijk 4-1

Stolwijk verloor in Rotterdam met 4-1 van koploper AGE/GGK, dat alle vier treffers uit dode spelmomenten maakte. Chris Both zorgde voor de enige Stolkse treffer. Stolwijk zakt na de tweede nederlaag op rij naar de zevende plaats en lijkt dit seizoen veroordeeld tot een rol in de middenmoot.

Cabauw-ASW 4-0

De gasten speelden matig en gaven de thuisclub alle ruimte om aan te vallen. Rutger de Lang opende al snel op aangeven van Nik Jongbloed de score. Nadat doelman André Slootjes een strafschop stopte, was De Lang opnieuw trefzeker. Nog voor het rustsignaal stelde Nick Nagel, die eerst vanaf elf meter miste, met een pass over 40 meter zijn broer Friso in staat de derde Cabauwse treffer te scoren. Nik Jongbloed bepaalde de eindstand op 4-0.

Gouderak-NOCKralingen 0-4

Gouderak trof het niet met de scheidsrechter in het treffen met NOCKralingen. Drie Gouderakse doelpunten werden door de jonge arbiter afgekeurd. Traditioneel stond Gouderak reeds na 12 minuten met 0-1 achter. Amper hersteld van deze tegenslag lag nummer twee in het net. Vlak voor rust moest de thuisclub met tien man verder toen aanvaller Bart van der Bas wraak nam op een tegenstander, die zijn teamgenoot Jurriaan de Zwart in het gezicht had geslagen. In de tweede helft kwam Gouderak even gevaarlijk opzetten, maar NOCKralingen was de scorende ploeg.