Afbeelding

Ontbijtactie NPV

lopik • In het kader van de Dag van de Mantelzorg houdt de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) vrijdag een ontbijtactie voor mantelzorgers in de Lopikerwaard. Mantelzorgers worden verrast met een luxe ontbijtje met croissant, pistolet, zoet en hartig beleg, ei en yoghurt voor 7,50 euro en een kinderontbijt voor 5 euro. De ontbijtjes worden bezorgd tussen 08.00 en 9.00 uur.


PLUS is Voedselveilig

lopik • PLUS Van Velzen is voedselveilig. Hiervoor werd de supermarkt in Lopik op diverse aspecten beoordeeld. Met succes: de supermarkt voldoet aan de normen op het gebied van versheid, kwaliteit en voedselveiligheid conform de CBL Hygiënecode. Tijdens de inspectie voerde de keuringsinstantie microbiologisch onderzoek en temperatuur- en hygiënemetingen uit. PLUS Van Velzen behaalde een score van 91%, ruim boven de vereiste 80%.


QR-codes in Overtuin

haastrecht • De informatieborden in de Overtuin zijn onlangs voorzien van zogenaamde QR-codes. Door met de smartphone de code te scannen (met een QR-code scanner, die gratis te downloaden is) krijgen bezoekers ter plaatse extra informatie en uitleg over dit deel van de Overtuin. Er is informatie beschikbaar over o.a. de familie Bisdom van Vliet, de grot, het theehuis en het praalgraf.