Dilettant-Excelsior gestaakt

krimpen a/d lek • De wedstrijd tussen Dilettant en Excelsior R werd na 45 minuten niet meer hervat. Scheidsrechter Kuup wenste niet verder te gaan, omdat een Excelsior-speler en trainer Mario Meijer in de rust in zijn kleedkamer kwamen om verhaal te halen. De arbiter voelde zich bedreigd en staakte daarop het duel bij een 2-0 stand voor de koploper. Dilettant wil het treffen zo snel mogelijk uitspelen. Het liefst komende zaterdag als er een inhaal- en bekerprogramma op de rol staat. De lijstaanvoerder kwam op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Jesper van den Adel en Remco Mulders. "We zijn gedupeerd door Excelsior. Ik heb begrip voor het besluit van de scheidsrechter", aldus Dilettant-trainer Richard Mank.

Lekkerkerk opnieuw in mineur

lekkerkerk • Lekkerkerk leed wederom een nederlaag. Dit keer was Zwarte Pijl met 2-3 te sterk voor de zwart-witten. Lekkerkerk speelde een prima wedstrijd, maar was niet in staat het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Zwarte Pijl was daarentegen bijzonder effectief en kwam op 0-2. Senna van de Bosch zorgde na een voorzet van Bart Sterrenburg voor de aansluitingstreffer. Na de pauze nam Lekkerkerk meer risico waardoor de Rotterdammers uitliepen naar 1-3. In blessuretijd bepaalde Alex Velsink de eindstand op 2-3. Tijd voor een laatste offensief was er niet meer.

Bergambacht werkt aan doelsaldo

bergambacht • Bergambacht won op eigen veld in een eenzijdig duel met 10-0 van de Rotterdamse hekkensluiter PKC'85.De thuisclub had voor rust weinig tegenstand te duchten van de tegenstander met spelers met Pakistaanse roots. Halverwege stond het al 7-0. Het Bergambachtse scorebord, dat al mankementen vertoonde, kon zo'n scoreverloop niet aan en gaf de geest. "In de tweede helft gaven we PKC wat meer ruimte en kwamen die jongens meer aan voetballen toe," vertelde Bergambacht-trainer Bert Potuyt na afloop. "In het begin van de competitie kregen we teveel goals tegen, dus deze uitslag doet ons doelsaldo goed. Het is ook voor de derde keer op rij dat we de nul houden." De Bergambachtse doelpunten kwamen op naam van Etienne van den Heuvel (3x), Bart den Boer (2x), Fennis Hordijk, Kelvin Potuyt, Pieter Meijer, Twan Schmidt en Rody Bezemer.

SPV'81 is van hatelijke nul af

polsbroek • SPV'81 won in Bodegraven verrassend met 1-2 van Rohda'76, dat in de Polsbroekers een 'angstgegner' ziet. Vorig seizoen verspeelde de thuisclub tegen SPV'81 de periodetitel, die toen naar Bergambacht ging.
De wedstrijd begon fantastisch voor de hekkensluiter, die zijn eerste zes duels verloor. Al na 17 seconden spelen schoot Mike van der Staal raak. SPV-doelman hield Rohda met fraaie reddingen van de gelijkmaker af. Toen Jan Doeland de bal na een vrije trap van Ivo Sluis licht toucheerde, kon de Bodegraafse de tweede Polsbroekse treffer niet voorkomen. Na rust zetten de Bodegravenaren SPV erg onder druk. De aansluitingstreffer viel al snel, maar de defensie van de gasten gaf weinig kansen weg. Na ruim een half uur 'billenknijpen' konden de Polsbroekers eindelijk juichen. Dankzij de zege heeft SPV de andere startploegen weer in het vizier.