FC Perkouw pakt nu wel de punten

berkenwoude/schoonhoven • Goed spelen en toch verliezen overkwam FC Perkouw al een paar keer. Zaterdag versloeg de dorpsclub uit Berkenwoude het nog puntloze Bolnes met 4-1 en staat dankzij deze driepunter nu boven de rode streep.

Stef de Goede en Pieterjan Geneuglijk zetten de beter spelende Perkouwenaren nog voor rust verdiend op een verdiende 2-0 voorsprong. De gasten kwamen niet verder dan het spelen van de lange bal en daar ging de Perkouwse defensie goed mee om. Een keer moest Perkouw-doelman Dennis Ensing handelend optreden. Na rust was de strijd meer in evenwicht, al kroop er wel slordigheid in het spel van Perkouw. Christian Schrader bracht de marge op drie, waarna Ruben de Vries raak schoot vanaf elf meter. De gasten, die nauwelijks kansen kregen, kregen ook een strafschop, die benut werd. Perkouw-trainer Harm Spijker: "We maken nu een sprongetje op de ranglijst. Dat geeft hopelijk wat meer vertrouwen voor de toekomst.

Schoonhoven-Zestienhoven 6-0

Met het scorend vermogen van Schoonhoven is niets mis. In de laatste vier duels troffen de mannen van trainer Raymond van der Kort liefst veertien keer doel. Zestienhoven was zaterdagmiddag het slachtoffer van de Schoonhovense dadendrang en werd met 6-0 afgedroogd.

De overwinning was niet eens geflatteerd. De thuisclub stond bij rust reeds met 3-0 voor door doelpunten van Redouan Adoudy, Tom Kruiper en Walter van Maurik. De Rotterdamse doelman voorkwam erger. Na de pauze verdubbelde Schoonhoven de score via Arie Versluis (2) en Walter van Maurik. Schoonhoven klimt door dit resultaat naar de middenmoot.