Afbeelding

Vijftig-plussers meten fitheid

lopik • Tientallen vijftig-plussers uit de gemeente Lopik hebben zaterdag een fittest gedaan in De Schouw. Deze werd georganiseerd door Team Sportservice Lopik, in opdracht van de gemeente.

De deelnemers deden laagdrempelige tests om te kijken hoe ze er fysiek voor staan. Na afloop kregen ze de uitslag en een beweegadvies. Indien gewenst konden ze zich opgeven voor een kennismaking bij een sportaanbieder binnen het project Lopik Beweegt. Ook wethouder Johan van Everdingen nam een kijkje en volgde zelfs de volledige test.

"Deze fittest is uitermate geschikt voor mensen die momenteel inactief zijn of extra willen bewegen", vertelt buurtsportcoach Dennis Boele van Team Sportservice Lopik. "Ze krijgen een goed beeld van hoe ze er voor staan. Met na afloop advies hoe ze hun doelen kunnen bereiken op het gebied van beweging en gezondheid. Wij kennen het beweegaanbod in de gemeente Lopik goed en kunnen daardoor mensen meteen doorverwijzen. Bijvoorbeeld naar onze kennismakingscursussen binnen Lopik Beweegt. Belangstellenden kunnen deze vinden op www.teamsportservice.nl/lopik en zich daar digitaal opgeven."

Eén van de geteste deelnemers was wethouder Johan van Everdingen. Hij scoorde met name goed op schouderlenigheid en knieheffen. "Bewegen is goed voor ieder mens, maar vooral voor ouderen. Vanuit de gemeente willen we met Lopik Beweegt en deze test die gelegenheid bieden", zei hij na afloop.

Vervolgens: "De test is vrij compleet. Het geeft met name een goed beeld van de aandachtspunten. Daarnaast is het een leuke test om te doen. Tegen mensen die twijfelen of ze mee willen doen aan Lopik Beweegt zou ik willen zeggen: vooral doen! Het is leuk, je ontmoet andere mensen en het is goed voor je gezondheid."

Mensen met vragen over Lopik Beweegt kunnen contact opnemen met Dennis Boele via dennis.boele@sportserviceprovincieutrecht.nl of 0347-778788.


Omgaan met dementie

willige langerak • Buurtvereniging en Ouderencomité Willige Langerak organiseren op dinsdag 7 november in buurthuis 't Wilgegat te Willige Langerak de bijeenkomst 'Omgaan met dementie'. Aanvang: 14.30 uur.

Werkgroep Dementie-vriendelijk Lopik zorgt voor de invulling van de avond. Janneke van Tilburg, voorzitter van de werkgroep, vertelt over de verschillende vormen van dementie en de veranderingen die deze ziekte met zich meebrengt. Voor de persoon zelf én zijn/haar naasten.

Ook wordt een korte film gedraaid over een echtpaar dat te maken krijgt met de gevolgen van de ziekte dementie. Gratis entree.