Benschop nadert kop; Lopik pakt punt

benchop/lopik • Benschop won met 3-0 van HSSC'61 uit Hei- en Boeicop.

De Benschoppers begonnen slap aan de wedstrijd. Kansen creëerde de thuisclub wel, maar de afwerking verdiende geen schoonheidsprijs. Na een afgekeurde goal van Martijn de With, die de bal met zijn hand meenam, opende Johanthan Antonio vlak voor rust de score. De snelle aanvaller kopte eerst de bal tegen de onderkant van de lat, maar was in de rebound trefzeker. In de beginfase van de tweede helft verzuimde Mike Vergouw de marge te vergroten. De gasten kregen na het missen van deze kans zelf enkele mogelijkheden. De lat en een fraaie redding van Mitchel van Oort voorkwamen de gelijkmaker. Benschop pakte de draad weer op en in de slotfase stelde David Verweij met twee goals de zege veilig.

Desto-Lopik 3-3

Koploper Lopik speelde in Utrecht in een attractieve wedstrijd met 3-3 gelijk tegen nummer vier Desto. De thuisclub ging vanaf het beginsignaal voor de volle winst. Jonathan Werrie profiteerde van de ruimte en zette de Lopikers op voorsprong. Na een aantal goed reddingen van Twan Schimmel kwam Desto verdiend langszij. Lopik beschikt over meerdere spelers die kunnen scoren. Vlak voor het rustsignaal gaf Floor Manschot zijn visitekaartje af door de bal vanaf 25 meter tegen de touwen te schieten. In de tweede helft begon Desto weer fanatiek en Lopik bezweek bijna. Kort na elkaar scoorden de Utrechters twee keer. Lopik-trainer Bertus van Schaik bracht Dave van de Akker binnen de lijnen, waardoor zijn team meer grip op het middenveld kreeg. Vijf minuten voor tijd scoorde Davy Boon op aangeven van Ardy de With de gelijkmaker.