Afbeelding
Foto:

Heel Schoonhoven Bakt!

schoonhoven • Als onderdeel van 'Proef en Ontdek de Kerst' keert ook 'Heel Schoonhoven Bakt' weer terug.

De categorieën en spelregels zijn iets aangepast om het voor iedereen nog leuker te maken om mee te doen.

Deelnemers kunnen vanaf maandag 20 november de inmiddels bekende taartdoos ophalen bij natuurwinkel de Haven of Spetters 4 Kids. De bakwedstrijd kent vier verschillen categorieën: 6 t/m 9 jaar, 10 t/m 16 jaar, ouder dan 16 en semiprof. Naast de eer maken de deelnemers ook kans op leuke prijzen gesponsord door Vivaz for Women en de Hema.
De enige twee spelregels zijn: geen kant-en-klare producten gebruiken en de traktatie moet in de oven gebakken zijn.
De taarten dienen ingeleverd te worden op 13 of 14 december bij Natuurwinkel de Haven of Spetters 4 kids. Donderdag 14 december worden de taarten beoordeeld door een deskundige en ervaren jury. De prijsuitreiking is na het ontsteken van de kerstboom op 15 december tijdens 'Proef en Ontdek de Kerst'. Hierna worden de creaties aangesneden en kunnen deze geproefd worden op de Dam.

Alle taarten zullen worden getoond op de Facebookpagina van de Schoonhovense winkeliers.


'Beleef het sieraad'

schoonhoven • Juwelier Rikkoert stelt op zaterdag 4 november zijn goudsmidsatelier open voor het publiek.

Belangstellenden kunnen deze dag kennismaken met het geheim van de (goud)smid en van dichtbij het werk van de goud- en zilversmeden volgen. Ook kan men sieraden meebrengen om deze gratis te laten schoonmaken en polijsten. Steenzettingen worden gecontroleerd om verlies te voorkomen.
Locatie: Haven 13, EDELambachtshuys. Zie ook: www.rikkoert.nl


Franse avond

schoonhoven • Wijnkoperij Huub Oostendorp en restaurant Lekkerr organiseren vrijdagavond 10 november gezamenlijk een Franse avond in het Bastion te Schoonhoven.

De locatie is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een Frans dorpsplein.

Huub Oostendorp verzorgt een wijnproeverij met Franse wijnen, restaurant Lekkerr serveert gedurende de avond zes typisch Franse gerechten. Er is een Franse wijnmaker van Domaine L'Arjolle aanwezig om zijn wijnen te presenteren. Er staan lange Frans gedekte tafels en er is Franse muziek.

Kaarten zijn in de voorverkoop à 5 euro te koop bij Wijnkoperij Oostendorp en Lekkerr. Kaarten aan de deur kosten 7,50 euro. Munten voor de consumpties en gerechten zijn in de zaal verkrijgbaar. De Franse avond duurt van 18.00 uur tot middernacht.