Haastrecht niet bij de les

haastrecht • Haastrecht verloor in Rotterdam met 4-3 van AGE/GGK, dat vier keer scoorde uit dode spelmomenten.

Niels Mulder schoot de Haastrechters vanaf de penaltystip op voorsprong, waarna de thuisclub scoorde na een goed genomen hoekschop. Het beter combinerende Haastrecht rondde een vlotte aanval af via Kelvin Poot, maar twee Rotterdamse hoekschoppen later stond de 3-2 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft bracht de thuisclub de marge op twee na een goed genomen vrije trap. In de slotfase scoorde Mark Nap op aangeven van zijn broer Rik de aansluitingstreffer.

In een slechte wedstrijd won Stolwijk in en tegen Bodegraven moeizaam met 0-1. Het elftal van Chris van de Weide toonde weinig inzet, maar creëerde tegen deze staartploeg wel mogelijkheden om te scoren. Alleen Nick Stoppelenburg zag kans om in de tweede helft het doel te vinden.

Cabauw verloor met 3-4 van het Rotterdamse HOV/DJSCR. Vanwege het Cabauwse Feest was niet iedereen beschikbaar. De afwezigheid van spelmaker Osman Aslan (vakantie) werd ook gevoeld. Vanuit een gesloten verdediging trachtte Cabauw via countervoetbal te scoren. De lat stond de Cabauwse openingstreffer in de weg. Vlak voor rust troffen de gasten wel doel. Na de gelijkmaker na rust van Nik Jongbloed liep HOV uit naar 1-4.

"Na de gelijkmaker kregen we drie honderd procent-kansen om de wedstrijd op slot te gooien," aldus Cabauw-trainer Mo Duzgun. "Pas in de slotfase konden we via Ferhat Kaya en Jongbloed nog wat terugdoen."