• De jarige en burgemeester Cazemier.
• De jarige en burgemeester Cazemier. Foto: Adri Verhoeven

Mevr. Hollebrandse-Dunk 100 jaar

schoonhoven • Het was woensdag een wel heel speciale dag voor mevrouw C.S. Hollebrandse-Dunk. Niet alleen haar kamer, maar ook de hele gang van verzorgingshuis Borchleen in Schoonhoven was versierd.

Alle bewoners en eventuele bezoekers mochten weten dat Cor haar honderdste verjaardag vierde.

De jarige zelf noemde alle aandacht 'een grote verrassing'. "Maar ik word nu wel een oud knarretje", voegde ze er aan toe. Naast vele felicitaties van haar dochter en zoon met hun gezinnen, was er ook brief van de Koning en kwam burgemeester Roel Cazemier op bezoek.

Ook al woont mevrouw, met veel plezier, al 23 jaar in Schoonhoven, waarvan de laatste vijf jaar in Borchleen, Cor is en blijft een echte Rotterdamse. Omdat het geheugen en het gehoor Cor een beetje in de steek laten, gaan haar verhalen vooral over vroeger en over haar geboortestad. Boodschappen doen op de Nieuwe Binnenweg en een rondje lopen over de Lijnbaan, Cor vertelt het alsof ze er gisteren nog is geweest. En kom niet aan Feyenoord, want dat is haar cluppie.

Ook de vakanties, eerst op de fiets en later op de motor naar Meijendel, die kan zij zich nog heel goed voor de geest halen. "Tijdens het wandelen in die prachtige duinen is het meerdere malen voorgekomen dat wij Juliana tegenkwamen. Een hele gewone vrouw hoor, ze zei altijd gewoon gedag", aldus de jarige.

Verre reizen zitten er niet meer in, maar op een zonnige middag even met haar dochter naar de pont en schepen kijken op de Lek, daar kan mevrouw Hollebrandse nog met volle teugen van genieten.