Nipte winst Haastrecht in Cabauw

regio • Haastrecht boekte in en tegen Cabauw zijn tweede seizoenzege: 2-3.

Nick Nagel zette de thuisclub via een vrije trap al snel op voorsprong. De Cabauwenaren trokken zich massaal terug en verdedigden met man en macht. Pas vlak voor rust bracht Niels Mulder de stand in evenwicht.

Ook in de tweede helft liep Haastrecht storm tegen een muur van Cabauwse spelers. "Zelden zoiets meegemaakt," merkte Haastrecht-trainer Jack Harmsen op. "Een tweede goal van Mulder gaf ons gelukkig meer lucht."

Cabauw kwam er meer uit en Haastrechtenaar Joep Wijnands profiteerde doeltreffend van die ruimte. De fraaie treffer van Nik Jongbloed was slechts goed voor de statistieken. "Verdedigend spelen was onze tactiek," zei Cabauw-trainer Mo Duzgun verontschuldigend. "Een grote nederlaag wilde ik voorkomen."

Slecht nieuws voor Cabauw was er ook vanuit de ziekenboeg. Naar nu blijkt heeft middenvelder Soufian Benaouda in de bekerwedstrijd tegen DHL een zware knieblessure opgelopen.

Uit een mri-scan werd vrijdag duidelijk dat Benaouda zijn binnenste knieband gescheurd heeft. Hij loopt momenteel met een spalk om en is zes maanden uitgeschakeld. Na Ridvan Bayram -hij raakte in april geblesseerd- is Soufian Benaouda de tweede speler van Cabauw met een zware knieblessure.

Gouderak-Stolwijk 1-6

Na een sterke beginfase van Gouderak, dat via Bart van der Bas op voorsprong kwam, zegevierde Stolwijk aan de Kattendijk met 1-6.

Na veelvuldig balverlies bij de gastheren kwamen de Stolwijkers er razendsnel uit en maakten zo het verschil. Nick Stoppelenburg (2x), Joost van Niekerk (vrije trap), Youri van de Ende en nogmaals Van Eijk maakten het verschil. Gouderak denkt erover om na dit seizoen over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Stolwijk heeft na de thuisnederlaag tegen Donk de weg omhoog weer gevonden.