Knap herstel Spirit tegen Excelsior R

ouderkerk a/d ijssel • Spirit had slechts een helft nodig om Excelsior R terug te wijzen. Het werd 3-0 voor de 'Kanaries'. Het betekende herstel na de onfortuinlijke nederlaag bij VVOR. Tim van der Zee had een groot aandeel in de overwinning. Hij schoot in de 24ste en 34ste minuut raak. De Ouderkerkers begonnen stroef aan de wedstrijd. Doelman Bastiaan Haasnoot moest een aantal keren in actie komen om te voorkomen dat de bezoekers op voorsprong waren. Ook Kevin Kriek kwam zijn doelman te hulp door een bal op de doellijn weg te werken. Daarna kwam Spirit wat meer aan voetballen toe. Guttink zag zijn inzet nog door de keeper tot corner verwerkt, maar even later was het wel raak. Virgil Munsel kreeg de bal langs de lijn mee en speelde Kevin Guttink aan. Tussen twee man in bereikte de spits de opkomende Tim van der Zee. De middenvelder schoot beheerst binnen: 1-0. Ruim 10 minuten later was het weer Tim van der Zee, die een voorzet direct met een volley achter de doelman lepelde. De jarige Bob van der Veen zorgde voor 3-0.