• Vishandel Struik kiest voor vis met een keurmerk.
• Vishandel Struik kiest voor vis met een keurmerk. Foto: Janet de Graas

Struik pakt uit in 'Bewuste Visweek'

haastrecht • Speciaal voor De Bewuste Visweek -die dit jaar gehouden wordt van 25 tot en met 30 september-, verkoopt Visspecialist Struik duurzame vis.

Doel van de campagneweek is consumenten bewust laten worden van de impact die visserij en aquacultuur hebben op het milieu. Verder wil de organisatie met de actieweek consumenten stimuleren om voor vis eten te kiezen die duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt is. Visspecialist Struik neemt deel met een aantal bijzondere visspecialiteiten.

Proeverijen

"Bij onze verkoopwagen is deze week alleen verantwoord gekweekte en duurzaam gevangen vis te koop", aldus Jaap Struik, die zich grondig op de Visweek voorbereidt. "We houden verschillende proeverijen en de klanten kunnen profiteren van aantrekkelijke acties. Als de R in de maand zit, zijn de mosselen op hun best. Daarom houden wij een proeverij met MSC gecertificeerde mosselen, die smaakvol worden gecombineerd met zeekraal en lamsoren."

Struik wil tevens graag de aandacht vestigen op de duurzame roerbakschotel met zalm, kabeljauw, schelvis, verse groenten, smakelijke kruiden en een beetje olie in combinatie met de huisgemaakte aardappelgratin.

"Een andere topper, waaraan momenteel hard wordt gewerkt, is onze duurzame ASC-gecertificeerde zalmlasagne. We gaan ook een quiche maken met ASC-gecertificeerde gamba's."

Vervolgens: "Sinds enkele weken verkopen wij koud gerookte zalm. Dit houdt in dat de temperatuur tijdens het roken onder de 30 graden Celsius ligt. Dit proces neemt meer tijd in beslag, waardoor de vis een romige rooksmaak krijgt en zo zacht is dat hij op je tong smelt. Uiteraard verkopen we ook de vertrouwde warm gerookte variant. In beide gevallen is de zalm ASC-gecertificeerd."

Struik denkt met tevredenheid terug aan de onlangs gehouden haringtest van het AD. "We hebben met onze haring een 9- behaald. In de afgelopen jaren hebben we nooit een lager cijfer dan een 8,5 gekregen. Dit zegt iets over de constante kwaliteit van onze haring, die net als onze kibbeling en lekkerbekken van kabeljauw MSC-gecertificeerd is."

De oplettende klant ziet in de vitrine van de verkoopwagen opvallend veel blauwe kaartjes, die aangeven dat de betreffende producten duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt zijn.

Struik staat iedere donderdag van 10.00 tot 17.30 uur op de markt in Haastrecht. Op vrijdag is de visspecialist in Ouderkerk a/d IJssel ('s morgens) en Gouderak ('s middags) te vinden.

Zie voor alle informatie de website:

q www.visspecialiststruik.nl