Schoonhoven gaat neer

schoonhoven • Voor derdeklasser Schoonhoven duurde het duel met Kethel Spaland negen minuten te lang. In de 81ste minuut kwamen de bezoekers op 0-1 door een defensieve fout van Schoonhoven en in de slotminuut werd het 0-2.

Niettemin was de nieuwe trainer Raymond van der Kort tevreden over de inzet van de blauw-witten. Schoonhoven was minstens gelijkwaardig en had meer mogelijkheden moeten creëren. Tim Lansbergen en Elroy Wijngaarde scoorden voor de Schiedammers.

Kethel Spaland -trainer Peter van Buren uit Krimpen aan den IJssel was blij met de overwinning die moeizaam tot stand kwam. "We begonnen sterk aan de wedstrijd, maar na 25 minuten raakten wij het even kwijt. Ik vond Schoonhoven individueel beter, maar wij waren als team sterker. Toch is dit een zeer knap resultaat. Er gaan hier niet veel ploegen winnen. Schoonhoven heeft een stugge ploeg met een prima spits."

LMO-Ammerstol 3-4

Ammerstol speelde een prima wedstrijd tegen Linker Maas Oever (LMO). In Rotterdam nam de ploeg van trainer Rieny Looren de Jong voor de pauze een 1-3 voorsprong. Weliswaar kwam ASV met 1-0 achter door slap verdedigen, maar daarna waren de rood-witten aan zet. Gerben Ruissen, Joshua Remmerswaal en Joeri de Lange bogen de stand om naar 1-3. Na de pauze kwam LMO terug tot 2-3, maar de Irakese aanwinst Maher Alkaabi maakte aan alle onzekerheid een eind door 2-4 binnen te schieten. Nadat de geblesseerde doelman Guido de Gruijter was vervangen door Jeffrey Spierdijk werd het nog 3-4. Een perfect debuut van de rood-witten.