Prima debuut van DCV

krimpen a/d ijssel • DCV kan terugkijken op een prima debuut in de eerste klasse. Op eigen veld werd Bruse Boys uit Bruinisse met 2-0 verslagen.

De Krimpenaren hadden voor de pauze al een ruime voorsprong kunnen nemen, maar faalden in de afwerking. In de 47ste minuut was het wel raak: Johan van Wageningen kreeg de bal van rechts aangespeeld en haalde uit. Via de linkerpaal ging de bal in het doel: 1-0.

Bruse Boys zette aan en kreeg ook diverse kansen, maar Bobby Jansen wist de bal op allerlei manieren uit het doel te houden. Daartegenover stonden kansen voor DCV. Patrick Groen Schoot in de 59ste minuut net naast en het afstandsschot van Sven Hentzen ging in de 66ste minuut over. Het spel golfde heen en weer, maar werd ook feller, wat leidde tot diverse gele en zelfs een rode kaart. In de 84ste minuut werd Max Blankers getackeld door Yarick Dorst van Bruse Boys, wat door de scheidsrechter met rood werd bestraft. In de 87ste minuut nam Lugino Schubert een corner van rechts en plaatste de bal keurig op het hoofd van Mick Veldhoen, die hem achter de keeper kopte: 2-0. In blessuretijd kon Mark de Borst de stand nog verder uitbreiden, echter zijn vrije trap kwam in de handen van keeper Bins terecht.

Spits Johan van Wageningen was zeer tevreden over DCV 's vuurdoop in de eerste klasse. ,,Het was een prima opening van de competitie. De 1-0 voelde persoonlijk als een bevrijding. Daarnaast was het een beloning voor het team. We speelden heel compact en gaven weinig kansen weg. Het was daarom in alle opzichten een mooi resultaat. Het vertrouwen is versterkt. Op naar de volgende wedstrijden."