• De drie bakkers met de oogstproducten.
• De drie bakkers met de oogstproducten. Foto: Adri Verhoeven

Bakkers presenteren Oogstbrood

schoonhoven • Onder de noemer 'De nieuwe oogst, hij is er weer' slaan de ambachtelijke bakkers uit Schoonhoven de handen ineen om Oogstbrood te promoten.

Het betreft Bakkerij Karel van Vliet, Kok's Bakkerij en Gertjan de Echte Bakker. Net als de allereerste haring, mosselen of asperges van het seizoen verdient de eerste tarwe van het jaar ook alle aandacht, vinden deze ambachtelijke bakkers.

Om die reden hebben de drie gezamenlijk een aantal producten ontwikkeld (oogstbrood, oogstcrackers en oogstbolletjes), die ze de hele maand september onder de aandacht willen brengen tegen aantrekkelijke actieprijzen.

Basis
De basis van Oogstbrood is tarwe-roggemeel, waarmee een vezelrijk maar bovenal lekker brood wordt gebakken, stellen de bakkers in koor:

"Oogstbrood is net als volkorenbrood vezelrijk. Volkorenbrood is een belangrijk onderdeel van de vernieuwde Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Eet je volkoren, dan eet je namelijk gezond. Oogstbrood bevat niet alleen tarwe maar ook rogge. Roggemeel geeft naast malsheid ook zijn kenmerkende smaak aan Oogstbrood."

Alle 'oogstproducten' zijn verkrijgbaar bij de ambachtelijke bakkers. "Daarnaast hebben we ook nog eens een Oogstpakket samengesteld, dat als leuke attentie weggegeven kan worden."
Tijdens Bartholomeusdag zullen deze producten ook in de kraam verkocht worden.