Afbeelding
Foto: Marco van Bemmel

Twee auto's in botsing

bergambacht • Bij een ongeval met twee auto's op de rotonde in Bergambacht is één inzittende gewond geraakt.

De botsing gebeurde zaterdag even na half vijf ter hoogte van het Texaco pompstation aan de N210. Op de rotonde die de N210, N207 en de N478 met elkaar verbindt waren door een voorrangsfout twee auto's op elkaar gereden. Beide voertuigen liepen schade op; een inzittende van de grijze auto is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een berger heeft één auto opgehaald; het andere voertuig kon naar de garage worden gereden. (foto: Marco van Bemmel)


51e Kinderbraderie

schoonhoven • Het was in verband met de weersomstandigheden soms behelpen, maar de 51e Kinderbraderie in Schoonhoven ging donderdag gewoon door. Ook in de regen vonden speelgoed en andere 'afdankertjes' gretig aftrek. De kinderbraderie wordt als vanouds georganiseerd door Zilverstad Marketing en de Verenigde Ondernemers Centrum (VOC) Schoonhoven. (foto: Stephan Tellier)


Problemen ophaalbrug

haastrecht • Leon de Wit, gemeenteraadslid namens Gemeente Belang Krimpenerwaard, maakt zich zorgen over de storingen aan de ophaalbrug in het centrum van Haastrecht. Hij stelt hierover vragen aan het college. Tevens pleit De Wit voor onderzoek naar een tweede oeververbinding in Haastrecht.

De Wit: "Afgelopen periode is het meerdere keren voorgekomen dat de brug in het centrum van Haastrecht urenlang niet functioneerde. Onder andere afgelopen donderdag was het niet mogelijk de andere kant van de stad te bereiken."
Volgens De Wit gaat tijdens een storing het stoplicht op rood, de slagbomen naar beneden en gebeurt er verder niets meer. "Er ontstaan aan beide zijden van de Hollandse IJssel files, op het water strookt het scheepvaartverkeer en hulpdiensten kunnen geen gebruik maken van deze –enige- oeververbinding. Er ontstaan daarbij gevaarlijke situaties, omdat fietsers en voetgangers onder de slagbomen door hun weg proberen te vervolgen. Auto's moeten allerlei capriolen uithalen om te keren en om te rijden via Gouda of Oudewater." De stremming duurt vaak enkele uren, afgelopen donderdag zelfs bijna zes uur, stelt De Wit, die van het college wil weten of het op de hoogte is van de storingen en welke stappen het eventueel gaat ondernemen om de situatie te verbeteren. Daarnaast pleit het raadslid om met spoed de aanleg van een tweede oeververbinding in Haastrecht te onderzoeken.