Afbeelding
Foto: Teus Admiraal

Recordregen tijdens Hollands Kampioenschap

zegveld • De jeugdige polsstokspringers Iris Mulder (Vlist), Reinier Overbeek (Benschop) en Ricardo Faaij (Haastrecht) veroverden zaterdag in Zegveld in hun categorie de Hollandse titel. Senior Jaco de Groot stal echter de show. De Woerdenaar verbeterde het Nederlands record met ruim een halve meter: 22.21 meter.

De Groot (31) leverde zijn huzarenstukje in zijn laatste finalesprong. Alle andere springers waren getuige van dit moment, dat volgens de kersverse recordhouder een nieuw polsstoktijdperk inluidt. De 14-jarige Iris Mulder, die met een sprong van 14.24 meter verrassend de Jaarsveldse springster Demi Groothedde (14.18) in de meisjescategorie voorbleef, is een exponent van die nieuwe lichting. "Vanmorgen heb ik bij de STV Lekstreek nog drie uur op de racefiets getraind," vertelt ze zonder blikken of blozen. "Ik voel me uitstekend. Vandaag verbeterde ik mijn persoonlijk record drie keer." Veronique van Midden uit Benschop (13.03) eindigde als derde.

Bij de jongens prolongeerde Reinier Overbeek met een sprong van 17.65 meter zijn Hollandse titel. Het Nederlands record (19.81 meter) is sinds kort in handen van de 15-jarige Benschopper. "Ik moet elke wedstrijd gefocust blijven, want de concurrentie zit niet stil. Ik wil mijn grenzen blijven verleggen." Terwijl hij dit zegt, springt Jaco de Groot zijn Nederlands record.

Ricardo Faaij moest tot het uiterste gaan om zijn titel te prolongeren. "Ik had moeite om in mijn ritme te komen," aldus de junior, die in zijn laatste finalesprong een afstand van 18.28 meter noteerde. "In de voorronde plaatste ik me pas in mijn laatste sprong voor de finale."

Benschopper Matthieu van Vuuren (18.06 meter), die twee keer zijn pr verbeterde, eindigde als tweede. De derde plaats was voor Haastrechtenaar Daniel Cluistra (17.71 meter).
Bij de vrouwen veroverde de Benschopse Fabiënne Overbeek achter winnares Dymphie van Rooijen uit Harmelen (16.74) het zilver met een afstand van 15.69 meter.

Wim Kroone


Kozakken Boys wint EM Cup

regio • Voor het tweede seizoen op rij heeft Kozakken Boys beslag gelegd op de EM Cup. Op het terrein van Unitas was de tweededivisionist voor een kleine 1.500 toeschouwers met 4-0 een maatje te groot voor hoofdklasser SteDoCo. Het toernooi om de EM Cup wordt jaarlijks georganiseerd door Regio-Voetbal/Het Kontakt Edities.
???????Uit handen van Ronald Rietveld, directeur van toernooisponsor EM Kantoorsystemen, ontving Kozakken Boys de wisselbokaal. Tim van Ammelrooy van Trainingskampen.nl overhandigde een cheque voor een trainingskamp ter waarde van 5.000 euro.