DCV begint aan uitdaging in 1e klasse

krimpen aan den ijssel • Wie een basisplaats wil veroveren mag trainingen en wedstrijden tijdens de voorbereiding niet overslaan. Vijf gretige nieuwelingen waren zaterdagmorgen dan ook present op de eerste (natte) training van DCV-oefenmeester Ronald Klinkenberg.

Alleen Sven Hentzen (Spirit) en Tobias Franken (Baronie) ontbraken op het Waalplantsoen. De 21-jarige Franken, een voormalig talent uit de jeugd van Baronie, raakte geblesseerd aan zijn enkelbanden tijdens een potje voetbal met vrienden. Hij baalde langs de kant als een stekker. "Ik heb nog even geprobeerd om aan te haken, maar dat lukte niet. Ik moet geduld hebben."

Mustafa Dogan (Spartaan '20), Bas Kranenburg (Capelle), Jeffrey Santiago (Leonidas), Auke Meijer (CKC) en Lugino Schubert (Xerxes/DZB) weten wat ze te wachten staat: hevige concurrentie en een loodzwaar seizoen. De geroutineerde Mustafa Dogan is 32 jaar oud en dus niet de jongste van de Krimpense selectie, maar Klinkenberg ziet een belangrijke rol voor hem weggelegd. "Na het wegvallen van Tim van Diejie (gestopt, red.) kan ik wel enige ervaring gebruiken. Mustafa is topfit en een slimme speler. Dat zag ik direct. Wellicht kan hij de voorhoede ondersteunen. Hij is via oud-speler Nuri Cetin bij DCV terecht gekomen. Hij speelde in het zondagteam van Spartaan '20, maar wilde graag op zaterdag verder. Mustafa had al enkele keren met ons meegetraind en bleek prima in de groep te passen."

Klinkenberg besloot de eerste training met zijn traditionele bespiegeling op het nieuwe seizoen, waarin hij stelde dat collectief 'plezier' de boventoon voert. "Uiteraard wil ik altijd winnen, maar er staat geen druk op deze selectie. Als we er hard voor werken en er uiteindelijk toch uitvliegen, zal niemand dat ons kwalijk nemen. Neemt niet weg dat we straks niets weggeven."