• Frank Hoofdman (links) en Koert de Groot promoten het benefietgala.
• Frank Hoofdman (links) en Koert de Groot promoten het benefietgala. Foto: Wijntjes Fotografie

Benefietgala voor eenzame ouderen wellicht blijvertje

'Krimpense bedrijven zeer welkom'

krimpen aan den ijssel • Frank Hoofdman van Home Evenementen maakt momenteel overuren om publiek en bedrijven te attenderen op het grootse benefietgala, dat op twee weekeinden in augustus plaatsheeft op het sportcomplex van de Krimpense voetbalclub.

Het is kort dag en er is ontzettend veel te doen, voordat de bekende musicalster Mariska van Kolck op vrijdag 18 augustus het startsein geeft. "Het moet straks bruisen in het Waalplantsoen", meent Hoofdman. DCV-bestuurslid Koert de Groot knikt instemmend. "We hebben goede ervaringen met dergelijke feesten op ons terrein. Koningsdag met radiozender 538 verliep voortreffelijk en onlangs waren onze Molukse vrienden zeer te spreken over de inzamelingsactie voor hun kerk."

Dat was ook het gemeentebestuur van Krimpen opgevallen en daarom steunde burgemeester Martijn Vroom het initiatief onder de nadrukkelijke voorwaarde dat er geen overlast voor omwonenden wordt bezorgd. Om half elf 's avonds zwijgen alle muzikanten en hun apparatuur. In een brief worden de buren van DCV komende week ingelicht over het programma en de garanties van de organisatie wat betreft geluid en bezoekers. "Anders kunnen we een vervolg wel vergeten", zegt Hoofdman.

Burgemeesters

Hij werkt graag samen met sportverenigingen. De oud-voetballer van VOC en Excelsior kent de toewijding en inzet van de vrijwilligers. "Daarom is dit een DCV-project, waarbij Home Evenementen voor eventuele financiële tekorten opdraait. De voetbalclub wordt er dus geen cent armer van. Voor bezoekers van de festiviteiten heeft dat een groot voordeel, want de consumpties bij de voetbalclub zijn goedkoper dan bij menig evenement. Je kan nog eens zonder pijn in de portemonnee een rondje geven."

Krimpen krijgt de primeur volgens de organisatie. Hoofdman heeft intussen de burgemeesters van twaalf mogelijk geïnteresseerde gemeenten aangeschreven met het aanbod om op 18 en 19 augustus of 25 en 26 augustus langs te komen. "Daarom bevreemdt het me dat de Krimpense bedrijven tot op heden wat lauw reageren", zegt hij. "Het is een prachtig moment voor netwerken of een spontaan personeelsfeestje met bekende artiesten. Bedrijven kunnen zich profileren, maar blijkbaar moet 'Hart4Senioren' nog gaan leven."

Vooral de rally leent zich voor massale deelname. Er is een tocht van 100 kilometer uitgepijld, waarbij het uiteraard niet om de snelheid, maar om de beste puzzelaars gaat. Volgens Hoofdman zijn er tegenwoordig genoeg bezitters van oldtimers, die voor een rit te porren zijn. "Je komt nog eens ergens", lacht de Rotterdamse oud-prof. "Deelname aan deze rally, die door Rally Events wordt begeleid, versterkt het saamhorigheidsgevoel. Daarna is er een borrel, barbecue, veiling met fraaie prijzen en een optreden van bands van de Soul Factory. Wat wil je nog meer?"

Meer inschrijvingen voor de VIP-arrangementen zouden een stap in de goede richting zijn. Het gaat tenslotte om een goed doel: uitjes voor eenzame ouderen uit de regio. Hoofdman mikt op een bedrag waarmee hij de doelgroep blij kan maken. Met deze opbrengst kan een rondvaart, diergaarde Blijdorp, een stranddag in Rockanje of theaterbezoek in Capelle en Rotterdam worden gefinancierd. "Daarom is DCV eveneens van de partij", geeft Koert de Groot toe. "Wij zien het als een maatschappelijke plicht om mee te doen. Dat vergt veel van onze vrijwilligers, maar zij zien het ook zitten om hun club in de schijnwerpers te zetten. Ik heb trainer Ronald Klinkenberg verzocht om de trainingsavond op 15 augustus aan te passen. Kunnen de spelers even meehelpen om de enorme partytent op te zetten. Ook een prima fysieke oefening", lacht De Groot.

Pieter van der Laan