Elise Otto debuteert als 20ste op EK

schoonhoven • De Schoonhovense amazone Elise Otto (14) is op het Europees kampioenschap eventing voor pony's in Hongarije op een verdienstelijke 20ste plaats geëindigd in het individueel klassement. Het was haar internationale debuut.

In Kaposvar eindigde het Nederlandse team op de vierde plek. Frankrijk pakte het goud. Individueel was Britt van Rijsewijk met Orchid 's Tigersun op plaats 10 de beste Nederlandse deelneemster. Elise Otto was tevreden over haar debuut. Vooral haar optreden bij het onderdeel dressuur was opvallend met een tiende plek. In de cross country legde ze het parcours foutloos af, maar kreeg wel een tijdstraf. Bij het springen maakte ze met Orchid 's Megan drie fouten. Na de dressuur moest Oranje nog genoegen nemen met een zesde plaats. Met drie foutloze rondes in de cross wist het team van Buurman op te klimmen naar de vierde plaats. Britt van Rijsewijk, Kristy Snepvangers en Elise Otto reden alle drie netjes door de cross en lieten alleen wat tijdfouten noteren.

Bondscoach Mans Buurman keek terug op een goede wedstrijd. "Aan het begin van het seizoen twijfelde ik nog of we wel een EK-team zouden hebben dit jaar. Dat we dan nu afsluiten met een vierde plaats is super. De drie amazones mogen nog langer bij de pony's rijden. Ik hoop met hen verder te kunnen bouwen naar volgend jaar."

Uitslag

Individueel klassement: 1. Georgina Herling (Eng) – SF Detroit, 40.90, 2. Saffron Osborne (Eng) – Little Indian Feather, 42.80, 3. Liloi Lourde Rocheblave (Fra) – Voltaire de Lalande, 46.90, 10. Britt van Rijsewijk (Oisterwijk) – Orchid's Tigersun, 51.30, 17. Kristy Snepvangers (Bergen op Zoom) – Chanel, 66.00, 20. Elise Otto (Schoonhoven) – Orchid's Megan, 68.60.