Cas en Jari pakken goud op NK beachvolleybal

krimpen a/d ijssel • Op het Open NK Beachvolleybal hebben Jari Tournier (13) uit Krimpen aan den IJssel en Cas Westgeest (13) uit Ouderkerk aan den IJssel een gouden plak behaald.

Nadat ze zich zonder setverlies bij de beste zes duo's hadden geplaatst, wisten ze zich ook de dag erna ongeslagen naar de finale te spelen. In een zinderend slotstuk, gespeeld in het Beachstadion van Scheveningen, werd vervolgens in twee sets gewonnen van het sterke team van Beachclub Silicium. Zowel de eerste als de tweede set eindigde in een nipte 21-19 zege.

Regio Finals

Aan het toernooi deden in totaal achttien koppels mee. Door de overwinning in Scheveningen, hebben Jari en Cas zich ook meteen geplaatst voor de Regio Finals, welke op 26 augustus op het programma staat. Het goud in Zuid-Holland was daarnaast niet de eerste (gouden) medaille die Jari en Cas wisten te veroveren. Op elfjarige leeftijd pakten ze al eens brons op het Nederlands kampioenschap en in de zaal werden ze in maart 2016 nog NK-winnaar.

Droom

Jari zag een droom in vervulling gaan. "Het is echt supergaaf om eerste van Nederland te worden!", liet hij blij weten. Samen met Cas traint hij al twee keer per week bij de volleybalbond in het Topsportcentrum in Rotterdam. De twee kennen elkaar van het zaalvolleyballen bij Voleco uit Ouderkerk aan den IJssel.