Piotr Havik wint tijdrit topcompetitie

regio • Eliterenner Piotr Havik is in vorm. Na het afdwingen van een profstagecontract (zie vorige pagina), won de wielrenner zondag in Emmen de Topcompetitietijdrit.

De Bergambachtenaar legde de 27 kilometer lange race tegen de klok af in een tijd van 33.29 minuten. De continentale Delta-renners Luuc Bugter (34.11) en Ike Groen (34.19) klasseerden zich als tweede en derde.

In de wielerronde van Giessenburg eindigde Matthieu Hendriks uit Krimpen aan de Lek als achtste bij de amateurs.

De Krimpense Gina Hofland Kimberley bemachtigde zaterdag in de ronde van Abbenbroek een podiumplaats (3e); Nieuwerth (Bergambacht) werd in deze koers negende.

Wisselbekers

Namens Judoclub Krimpenerwaard (JCK) huldigde trainer Daniël Ratzon tijdens de seizoenafsluiting de hoogst geëindigde judoka's per categorie en het 'talent van het jaar'. De wisselbekers gingen achtereenvolgens naar Marrick Meijers (mannen), Sascha Röer (vrouwen) en Kevin de Bruin (talent). De negen beste judoka's kregen als herinnering een met hun eigen naam gegraveerde schaal. Vervolgens werd de nieuwe JCK-kledinglijn voor het komende seizoen gepresenteerd. Er wordt nog twee weken getraind in de dojo van JCK bij My Healthclub. Voor judoka's die niet zonder hun sport kunnen, heeft JCK een zomerrooster opgesteld.