Jaco de Groot wint Boert Bert-bokaal in Zegveld

zegveld • Jaco de Groot heeft met de eerste 21-meter sprong dit seizoen de strijd om de Boer Bert Bokaal in Zegveld gewonnen.

Een knappe prestatie omdat de Woerdenaar vanwege een studiereis naar de andere kant van de wereld een aantal wedstrijden eerder dit seizoen moest laten schieten. De Groot gebruikte de afgelopen weken om weer in vorm te raken en het verloren terrein terug te winnen. Hij bleef met zijn 21.2 meter Erwin Timmerarends (Montfoort) en Rian Baas (Oudewater) voor.

Bij de dames mocht Wendy Helmes op de hoogste podiumtrede plaatsnemen: zij sprong 15.57 meter. Dymphie van Rooijen en de Benschopse Fabiënne Overbeek volgden.

Bij de junioren moest Ricardo Faaij (Haastrecht) onverwacht zijn meerdere erkennen in plaatsgenoot Daniël Cluistra. De winnaar sprong 18.18 meter, Ricardo bleef steken op 17.91 meter.

Reinier Overbeek (Benschop) won de slecht bezette wedstrijd bij de jongens met een sprong van 17.16 meter. Chris Anker (Vlist) werd tweede, zijn verste afstand was 16.26 meter.

Gerco van Oort (Lopik) sprong in de derde ronde een persoonlijk record van 14.53 meter, maar Kenzo Hielema (Kockengen) wist hem met 14.59 meter net voor te blijven.

Deze week vinden de wedstrijden plaats in Polsbroekerdam