Oud-speelsters terug in DOS Dames 1

schoonhoven • Om te voorkomen dat DOS-dames 1 haar plek in de derde divisie zou moeten opgeven, keren enkele oud-speelsters terug in de selectie.

Het team komt onder leiding te staan van de nieuwe coach/trainer Wim Keijzer.

Uit elkaar

Volleybalvereniging DOS zag haar damesselectieteam vlak voor de zomerstop uit elkaar vallen. "Het team, dat bestond uit een hechte vriendinnengroep, werd aan het wankelen gebracht door het vertrek van twee speelsters", blikt oud-topspeelster Tessa de Gruijter terug.

Daarop volgde het gevreesde sneeuwbaleffect, waarbij de een na de andere speelster besloot het team te verlaten. Tessa: "Er is gezocht naar versterking van buitenaf en naar samenwerking met andere verenigingen, maar de uiteindelijke oplossing is binnen de vereniging gevonden."

Monique van Wegen, Ellen Leeuwenburgh, Sandra de Wit, Kirsten Ooms en de genoemde Tessa de Gruijter waren jarenlang vaste gezichten van het eerste damesteam. Sinds enkele jaren spelen zij met elkaar in de master-competitie, waarin zij afgelopen seizoen ook kampioen werden. Anne de Bloois en Evelien Arends uit het master-team en Lettie de Gruijter uit Dames 1 maken de selectie compleet.

Tessa: "Aankomend seizoen wordt gezien als een overbruggingsjaar, waarbij de bij het team gebleven jeugdspeelsters -Jolijn van Oosterom, Julia Roodenburg, Loran Kroon- de kans krijgen om zich te ontwikkelen. De vereniging heeft hiermee een jaar de tijd gewonnen om naar mogelijkheden te zoeken om een nieuw dames 1 neer te zetten."