Afbeelding

Anne en Minne Nederlands kampioen tijdrijden

polsbroek/krimpen a/d ijssel • Juniorvrouw Anne de Ruiter veroverde woensdag in Montferland de Nederlandse titel op het onderdeel tijdrijden.

De Polsbroekse wielrenster, die eerder in de wegwedstrijd als achtste finishte, bleef de concurrentie ruim een halve minuut voor op de 13,2 lange race tegen de klok. Haar gemiddelde snelheid van 44,6 km/uur maakte indruk.
Minne Verboom was het rapst bij de junioren. De Krimpenaar klokte een tijd van 32.01 minuten op de 25 kilometer lange tijdrit. Aan zijn gemiddelde van 46,8 km/uur kon de concurrentie niet tippen. Zijn plaatsgenoot Niels Fontijne eindigde als zesde in een tijd van 33.08 minuten (45,3 km/uur).


Zilver SV Bonanza

lopikerkapel • Schietvereniging SV Bonanza uit Lopikerkapel heeft met succes met twee teams van drie schutters deelgenomen aan het NK Sporting Skeet (kleiduivenschieten) in Ommeren.

SV Bonanza, dat dit jaar haar 50-jarig jubileum viert, is een bij de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie aangesloten schietsportvereniging waar in wedstrijdverband geschoten wordt met klein kaliber pistool, geweer en karabijn. Enkele leden van de jubilerende schietsportvereniging (50 jaar), die voorheen de kleiduivenschietsport beoefenden bij SV De Snip in Lopik, leek het wel wat om namens SV Bonanza deel te nemen aan het NK. Een uitdaging, omdat doorgaans kampioenschappen bezocht worden die binnen de eigen discipline vallen.

Na een hele dag schieten behaalde het eerste team van SV Bonanza, bestaande uit Kiek van Ieperen, Michiel van Ieperen en Piet Oosterwijk, met een score van 275 van de 300 kleiduiven het zilver. Ook individueel was er succes. Michiel van Ieperen won bij de senioren brons met een score van 118 uit 125. Bij de veteranen werd Kiek van Ieperen eerste met 113 punten en Piet Oosterwijk derde met 110 punten.


Finalisten

lopik • Badmintonvereniging De Zender uit Lopik werkte afgelopen week de jeugdclubkampioenschappen af. Op de foto de finalisten, die na de finales een beker en snacks kregen.